Letní začátek týdne motivoval lidi k výletům. Živo bylo třeba na Stvořidlech

12. květen 2021 06:00

Letní začátek týdne vylákal lidi na odpolední výlety. Rušno bylo i na Stvořidlech jihovýchodně od Ledče nad Sázavou.

Turisté, cykloturisté, ale i maminky s kočárky nebo sportovci využili dvou prvních pracovních dnů tohoto týdne, kdy bylo v podstatě léto. Desítky lidí dorazily také na Stvořidla k řece Sázavě.

Vždycky tu bylo krásně…

„Tady bylo vždycky krásně, tak jsme se jeli podívat, jak to tady vypadá,“ rozhlíží se po přírodní rezervaci Stvořidla pan Jaroslav, který se svými přáteli dorazil na kole. Podobně jako další lidé využil posledního slunečného dne před ochlazením. „Budeme pokračovat dále do Ledče a pak se budeme, protože jsme z Havlíčkobrodska, vracet přes Melechov, přes Světlou zpátky domů.“

Pan Jaroslav s kamarády rozhodně nebyli jediní, kdo se rozhodli pro výlet podél Sázavy. Například paní Monika ale zvolila pěší výlet s kočárkem. „Asi procházku a jestli budou mít otevřené okénko, tak si dáme i něco dobrého.“

Okénko s občerstvením

A měla štěstí, hezké počasí totiž nevylákalo pouze turisty ale místní podnikatele. Okénko s občerstvením otevřel třeba Jan Žáček: „Otevřu okénko a když je hezky, tak lidi jsou. Když vám začne pršet, tak je to akorát o tom to zavřít a jet domů,“ povzdechl si restauratér Jan Žáček.

Kvůli vládním nařízením totiž stále nemůže pustit zákazníky dovnitř své restaurace a veškeré jídlo a pití tak musí lidé konzumovat venku.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související