Sociální sítě
Nahoru

Sennheiser IE 900: nový etalon audiofilských in-ear sluchátek

Sennheiser představil nová audiofilská sluchátka Sennheiser IE 900, která posouvají hranice špičkového poslechu na novou úroveň. Jejich tělo, precizně soustružené z jediného kusu hliníku, v sobě ukrývá systém akustických komor zamezující maskování jemných detailů nahrávky.

O jejich přísun se stará vylepšená verze 7mm XWB (Extra Wide Band) měniče s frekvenčním rozsahem 5 Hz- 48 kHz. Sluchátka tak skvěle prezentují nejen vysoké tóny včetně nejjemnějších nuancí, ale poskytnou i naprosto přesné a energické basy.

Sluchátka Sennheiser IE 900 budou dostupná v průběhu května 2021 na e-shopu za 33 500 Kč.

Kromě nekompromisní reprodukce jakéhokoli audia se fanoušci sluchátkového high-endu mohou těšit i na špičkový komfort a dlouhou životnost. V balení totiž naleznou nejen silikonové ušní adaptéry, ale také jejich pěnové varianty a dva vyměnitelné kabely, z nichž jeden nabízí balancovanou konstrukci bránící indukci elektromagnetického rušení. Příjemným detailem je i vedení kabelu za ušním boltcem účinně eliminující takzvaný mikrofonním efekt, vznikajícím při tření kabelu o oblečení.

Výrobce sluchátkům Sennheiser IE 900 věnuje extrémní péči. Měniče, vyráběné přímo v sídle společnosti, testuje nejen po jejich kompletaci, ale také po spárování s nejlépe ladícím dvojčetem. Díky preciznosti zpracování a lehkému pružnému materiálu membrány dokážou zahrát skutečně každý slyšitelný tón s nebývalou přesností.

Unikátní XWB měnič navíc na rozdíl od systémů s několika membránami nabízí perfektní fázovou charakteristiku napříč celým frekvenčním spektrem, vše tak zazní v ten pravý okamžik a bez překryvu jednotlivých pásem. Nová membrána se vyznačuje i nebývale efektivním vnitřním tlumením. Výsledkem jsou přesně ohraničené tóny bez nežádoucího dozvuku, který by kompromitoval křišťálovou průzračnost a čistotu výsledného zvuku.

Důležitou součástí sluchátek je i precizně soustružené tělo z jediného kusu hliníku. Kromě toho, že zajišťuje vysokou odolnost, dlouhou životnost a prémiový vzhled totiž ukrývá i tři propracované akustické komory tvořící unikátní T3CA systém. Ten slouží spolu s akustickou spirálou, která je také frézována přímo do šasi sluchátek, k potlačení parazitních rezonancí, překrývajících jemné nuance ve vysokých frekvencích. Se sluchátky Sennheiser IE 900 tak naleznou netušené detaily oblíbených nahrávek i zkušení audiofilové.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.