bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvěřitelná smůla! Kempný při návratu nedohrál, zranil se na farmě o hrablo

12. května 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Předloni Michal Kempný přišel o vrchol sezony kvůli utrženému stehnu, na podzim si zase poranil Achillovu šlachu. Sám to bral jako těžké zkoušky, z nichž vyjde silnější a odolnější. Zocelený. O víkendu mu hokejový osud vyslal jasný vzkaz: Lekce neskončily, zkoušet tě budu dál! Český obránce se totiž kuriózně zranil při svém kondičním startu v AHL. Do cesty se mu přimotalo hrablo. Výsledek? Kempného návrat skončil nevesele, ze sobotního zápasu musel odstoupit.

Mělo to být dokonalé načasování.

Kempný se uzdravil těsně před play-off. Právě včas, aby se stihl dostat na farmě do tempa. A poté válet ve vyřazovacích bojích za Washington.

Caps tak poslali minulý pátek bývalou oporu brněnské Komety na rozehrání do AHL. Pro Kempného šlo o novou zkušenost, nikdy před tím o patro níž nemusel. Při návratech po zranění jde ovšem o běžnou praxi i u velkých hvězd.

V případě Kempného tu byl také jiný důvod. Jinde se rozehrát kvůli napjatému platovému stropu nemohl. Washingtonu se hodilo, že může všestranného borce uklidit na farmu. Capitals počítali, že tam Kempný zůstane do 16. května.

Tehdy skončí základní část a platový strop už nebude nikoho trápit.

Kempný krátce po svém převelení do AHL oblékl trikot Hershey Bears a naskočil do své farmářské premiéry. Vše začalo slibně. Brzy se blýskl úžasnou asistencí, ukázal svůj přehled. Jenže pak se všechno pokazilo.

"Věřte tomu, nebo ne, ale Michalovi se připletlo do cesty hrablo na sníh. Nikdy jsem nic takového neviděl, byla to prostě obrovská smůla," pověděl Spencer Carbery, kouč Medvědů, pro NBC Sports.

"Jeden z kluků, co uklízí sníh z ledu, projížděl kolem střídačky a s Michalem se omylem dostal do kontaktu. Pro Michala tím zápas skončil," dodal.

Co přesně se Kempnému stalo, Carbery neprozradil. Pouze podotkl, že podle něj není čerstvé zranění spolehlivého zadáka příliš vážné. Těžko tedy odhadovat, jaký bude další scénář.

Jak dlouho bude Kempný mimo hru? Kdy opět naskočí za Hershey a kolik zápasů na farmě stihne? Otázky, samé otázky. Jasné je jen to, že původní dokonalé načasování dostalo trhliny.

A že se známému dříči, co si v roce 2018 sáhl na Stanley Cup, v posledních letech lepí smůla na paty. Těch zkoušek bylo už od hokejového osudu dost. Je na čase, aby se Kempný dočkal opět šťastnějšího období. Zasloužil by si to.

Profitovat by z toho mohl Washington a také třeba reprezentace.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.