Očkování bude dál řídit národní koordinátorka Baťhová. Rezignovat chtěla kvůli odvolání Blatného

Kateřina Baťhová zůstává ve funkci národní koordinátorky pro očkování. Radiožurnálu to po opakovaných urgencích potvrdilo ministerstvo zdravotnictví. Baťhová má očkování na starosti od konce ledna, kdy pozici opustil tehdejší koordinátor Zdeněk Blahuta. Proč si rezignaci rozmyslela, není jasné.

Tento článek je více než rok starý.

Původní zpráva Praha (Aktualizováno: 12:02 12. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na čekající pacienty dohlíží vojáci i policejní hlídka

Koordinátorku měla nahradit resortní rada ministerstva zdravotnictví. Ilustrační foto | Foto: René Volfík | Zdroj: Český rozhlas

„Národní koordinátorka pro očkování Kateřina Baťhová zatím ve funkci zůstává,“ potvrdila mluvčí ministerstva zdravotnictví Jana Schillerová. „Paní Baťhová dělá to, co předtím: nákup, logistiku a distribuci. Nic se nemění. Dohlížím na to,“ uvedl ke zprávě o pokračování Baťhové ve funkci národní koordinátorky premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Očkování proti koronaviru má řídit nová ministerská rada, sejde se příští týden

Číst článek

Podle informací Radiožurnálu by Baťhová měla řídit očkování proti koronaviru nejméně do srpna. Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že bude v kontaktu se členy nově vznikající resortní Rady pro řízení očkování. „Budou primárně sloužit jako poradní orgán,“ dodala mluvčí Schillerová.

Otázkám na nově vznikající resortní radu se ministerstvo přes týden vyhýbalo. Poprvé o ní Radiožurnál informoval minulé úterý.

Nominace do rady

Nominaci do rady přijali například šéf Sdružení praktických lékařů Petr Šonka, středočeský koordinátor pro očkování Martin Polák, náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči David Šmehlík nebo liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Zasednout by v ní měli i statistici nebo zástupci ministerstva, armády a hygieniků.

Poprvé se členové nové rady měli sejít už ve středu, jednání bylo ale před pár dny bez náhrady zrušeno. Nový termín podle ministerstva zdravotnictví ještě nikdo nestanovil. Původně se přitom očekávalo, že právě nová rada funkci národního koordinátora nahradí a zároveň připraví strategii pro očkování na příští měsíce a roky.

Baťhová chtěla funkci národní koordinátorky pro očkování původně opustit v dubnu po odchodu exministra Jana Blatného. Nakonec si ale svou rezignaci rozmyslela. Proč, to není jasné, na otázky redakce dlouhodobě nereaguje.

Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme