Po izraelském útoku se zhroutila kancelářská budova v Gaze. Hamás odpověděl odvetnou akcí

Přidat na Seznam.cz

Islámský Hamás vystřelil na Izrael 130 raket jako odplatu za zničení mrakodrapu v Gaze. 12-podlažní budova, která byla mimo jiné Kanceláře Hamasu se zhroutila po útoku izraelského letectva.

Konflikt si vybírá svou daň. Palestina hlásila na své straně nejméně 30 obětí, izraelští představitelé devět.

12-ti patrový bytový dům v Gaze zasáhla v úterý večer izraelská raketa a budova se zhroutila se na zem. Svědci tvrdí, že obyvatelé budovy a lidé žijící poblíž byli varováni, aby oblast evakuovali asi hodinu před akcí. Nebylo okamžitě jasné, zda byla budova plně evakuována a zda jsou oběti.

Izraelský ministr obrany Beni Ganc varoval v úterý večer, že jde pouze o začátek izraelských útoků na Gazu. Šéf izraelské armády uvedl, že Izrael je připraven rozšířit svoji vojenskou operaci.

„Žádná suverénní země nebude souhlasit, že se bude střílet na jeho obyvatelstvo, a my s tím nesouhlasíme,“ – uvedl šéf izraelského ministerstva obrany s odkazem na raketové ostřelování izraelského území z pásma Gazy.

Náčelník štábu izraelské armády Aviv Kochavi uvedl, že izraelská armáda zaútočila v Gaze na 500 cílů a od pondělí zabila desítky palestinských ozbrojenců.

Hamás vystřelil rakety na Izrael
Islámský Hamás vystřelil na Izrael 130 raket jako odplatu za zničení mrakodrapu v Gaze. „Jsme pod palbou. Napadli nás teroristé. Hamás a Islámský džihád zaplatí za svou agresi velkou cenu,“ uvedl v televizním projevu izraelský premiér Benjamin Netanjahu.