TOPlist

Blížící se veletrh MWC přichází o jednoho z největších účastníků

MWC

Pandemie nemoci COVID-19 ovlivnila loni i letos spoustu akcí, mezi nimi i tradiční svátek mobilních fanoušků – barcelonský veletrh MWC. Ten se obvykle koná na přelomu února a března, ovšem v tomto termínu se letos konala pouze jeho šanghajská odnož s tím, že barcelonské MWC se přesouvá na letošní červen. Organizátoři akce s termínem 28. června–1. července stále počítají, ovšem ze seznamu účastníků musejí škrtat jedno velké jméno za druhým.

Stánek Samsungu letos na MWC nehledejte

V posledních týdnech se z akce odhlásila velká jména, mezi nimi například firmy Sony, Nokia, Google, Facebook, Ericsson, Oracle či British Telecom. K nim se nově přidává Samsung, který fyzickou přítomnost na veletrhu s ohledem na zdraví svých zaměstnanců neplánuje. Pokud bude mít korejský výrobce něco k představení, učiní tak pouze virtuálně. S pořadateli MWC je však Samsung nadále v kontaktu a je otevřený další spolupráci.

Od Samsungu se v letních měsících očekává představení ohebných smartphonů Galaxy Z Fold 3 a Flip 3, stejně tak i fanouškovské edice telefonu Galaxy S21. Podle nejnovějšího reportu by k premiéře těchto zařízení mělo dojít na samostatném Unpacked eventu někdy v srpnu, je tedy málo pravděpodobné, že by Samsung k odhalení využil právě veletrh MWC. Ostatně neobvyklý termín akce společně s limitovaným počtem účastníků zřejmě počet premiér nepříjemně omezí.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku