Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nové Město se těší na Van der Poela s Pidcockem. Famózní formu má ale i Cink, říká organizátor

Bez diváků, zato s několika velkými hvězdami proběhne o víkendu Světový pohár bikerů v Novém Městě na Moravě. Na Vysočinu přijedou Mathieu van der Poel a Thomas Pidcock, kterým bude chtít konkurovat domácí scéna v čele s Ondřejem Cinkem. Jak vidí jejich souboj situaci prezident organizačního výboru Petr Vaněk? Přímé přenosy z Nového Města odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Světový pohár bikerů v Novém Městě

"Světovou extratřídu prokazují na silnici, v cyklokrosu i na horských kolech," míní Vaněk o mladých hvězdách cyklistického sportu. Zatímco Van der Poel už má za sebou vítězství na silničním Monumentu či cyklokrosovém MS, o několik let mladší Pidcock na podobný velký úspěch zatím čeká. Svůj potenciál už ale bezpečně ukázal v prvních měsících sezony.

"Obrovsky zvedají zájem diváků o horská kola, tedy sport, který není historicky tak zakotvený. Táhnou všude tam, kde se postaví na start. Oba usilují o nominaci na OH v Tokiu a jsme rádi, že se v Novém Městě (které je posledním nominačním závodem) na start postaví," dodává Vaněk.

Nástup mladších vyzyvatelů zkřížil plány mnohonásobnému šampionovi Ninu Schurterovi. "Už v loňské sezoně bylo vidět, že je porazitelný. I letos je tu spousta nových závodníků, a to nejen Van der Poel s Pidcockem. Schurter už tak dominantní není a věk se nedá zastavit," vidí situaci prezident pořadatelského týmu.

Potrápit by oba favority chtěl Ondřej Cink, který na posledním Světovém poháru dojel těsně čtvrtý. "Má famózní formu, dokázal se připravit. Už roky ukazuje, že je českou jedničkou, za ním je dost velká díra. V Albstadtu jel skvělý závod," popisuje Vaněk. "Přál bych mu, aby konečně vyhrál závod Světového poháru, a ještě k tomu v Novém Městě," uzavírá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články