Rami Malek není jen Freddie Mercury. V čem všem jste ho mohli vidět?

Rami Malek není jen Freddie Mercury. V čem všem jste ho mohli vidět?
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
Rami Malek není ve filmovém byznysu žádným nováčkem - na velkém plátně debutoval již před 15 lety. Pro mnoho diváků přesto do Bohemian Rhapsody zůstával tváří, k níž nedokázali přiřadit jméno, případně vůbec nevěděli, že nějaký Rami Malek existuje. To se po premiéře filmu změnilo a protože má dnes narozeniny (i když to na první pohled není patrné, je mu 40), rádi vám připomeneme několik kousků, které jste s ním s největší pravděpodobností viděli a nejspíš netušíte, že v nich hrál. A to se bavíme o dvou velkých sériích!

Trilogie Noc v muzeu (2006, 2009, 2014)

filmove-hity-ve-kterych-jste-videli-hvezdu-bohemian-rhapsody-a-neuvedomujete-si-to
Noc v muzeu | Twentieth Century Fox
Malekův největší komerční hit do Bohemian Rhapsody, jímž současně u filmu debutoval. V milované komediální trilogii si zahrál postavu oživlého faraóna Ahkmenraha, který dělal společnost Benu Stillerovi ve všech dílech série. Ač šlo o pouhou vedlejší roli, Malek v ní okamžitě producenty zaujal a zapsal se mezi budoucí talenty. V obsazení mu bezpochyby pomohla genetika - stejně jako Ahkmenrah je (ač narozen ve Spojených státech) totiž egypťan.

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)

filmy-a-serialu-ve-kterych-jste-videli-hvezdu-bohemian-rhapsody-a-neuvedomujete-si-to-2
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část | Summit Entertainment
Přesně tak, i v nejslavnější upírsko-lidsko-vlčí romanci Malek sehrál svou roli. Konkrétně si zahrál člena egyptské (jak jinak) upírské smečky Benjamina, který se mohl pochlubit tím, že měl téměř X-Menovské schopnosti. Není to něco, co by asi vytahoval jako první na castinzích, ale šlo o zdaleka nejsnesitelnější díl série a jeho postava byla docela cool, takže proč ne.

Need for Speed (2014)

filmy-a-serialu-ve-kterych-jste-videli-hvezdu-bohemian-rhapsody-a-neuvedomujete-si-to
Until Dawn | Supermassive Games
Pokus o další Rychle a zběsile tak úplně nevyšel, něco málo ale film vydělal a pomalu se připravuje dvojka. Malek zde hraje postavu mechanika Finna, který se přidá k týmu hrdinů poté, co sekne s nudnou prací v kanceláři. A udělá to způsobem, jaký pravděpodobně přiměl Maleka k tomu, že roli vzal - všechny vyhlásí, postupně si sundá oblečení, zlíbá kolegyni a z budovy korporátu vyjde nahý a svobodný. Na tohle by chtěl mít koule každý z nás.

Televizní tvorba: Válka, terorismus a hackeři

filmy-a-serialu-ve-kterych-jste-videli-hvezdu-bohemian-rhapsody-a-neuvedomujete-si-to-1
Mr. Robot | USA Network
Televizní diváci mají s Malekem podstatně větší zkušenost. Svou nepřehlédnutelnou stopu zanechal v seriálech The Pacific a 24 hodin (zde hrál, samozřejmě, teroristu - s něčím takovým musí exoticky vyhlížející herci vždy v počátcích kariéry v Hollywoodu počítat) a především čtyři roky (2015 - 2019) hrál hlavní roli v hitu Mr. Robot, za který byl nominován na řadu cen.

Herní bonus

filmy-a-serialu-ve-kterych-jste-videli-hvezdu-bohemian-rhapsody-a-neuvedomujete-si-to
Until Dawn | Supermassive Games
Jednu z hlavních rolí si Malek zahrál i v herním hororu Until Dawn studia Supermassive Games. Jde o poměrně unikátní herní zážitek v tom smyslu, že nabízí východisko klasických slasherů (skupinka mladých lidí se vydá na odlehlou chatu a něco je začne brutálně vyvražďovat), přičemž je čistě na hráči, kolik postav se dožije závěrečných titulků. Titul vyšel exkluzivně pro PlayStation 4 a milovníci žánru by si ho neměli nechat ujít (dále hrají Peter Stormare nebo Hayden Panettiere aka roztleskávačka z Hrdinů).