Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schillerová: Do roku 2025 bude stát s občany komunikovat on-line

Alena Schillerová
Alena Schillerová
Foto: Facebook

Česká republika bude do roku 2025 řešit veškerou agendu mezi státem a občanem plně on-line. Zavádí to zákon o právu na digitální službu. Na konferenci Digitální Česko to dnes uvedla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

"Naší největší budoucí výzvou bude celou státní správu přesunout do on-line prostředí. Hlouběji spolupracovat se soukromým sektorem a vytvořit opravdu funkční a uživatelsky přívětivý národní digitální systém, který by umožnil našim občanům definitivně se rozloučit s frontami na úřadech," uvedla ministryně.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) pandemie koronaviru přechod státní správy do digitálního prostředí urychlila. Jako příklady již fungujících on-line služeb zmínil erecepty, elektronickou dálniční známku nebo elektronické daňové přiznání. Od minulého roku také funguje možnost přihlásit se k elektronickým službám státu nebo na portál občana prostřednictvím bankovní identity.

V brzké době plánuje stát zdigitalizovat celý proces stavebního řízení, digitalizaci zdravotnictví a elektronické propojení všech resortů.

Témata:  Alena Schillerová Česko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy