Na hladině Brněnské přehrady pluje nafukovací kino. Promítat se začne hned večer

Erika Prosová Erika Prosová, Pavel Dobřenský, MČ Brno-Bystrc
12. 5. 2021 15:40
Obyvatelé městské části Brno-Bystrc se mohou těšit na letní mobilní kino. Technici ho během dne nafoukli na pláži U Sirky a promítat se začne rovnou ve středu večer. Podívejte se ve videoreportáži, jak instalace probíhala.
Na hladině Brněnské přehrady pluje nafukovací kino. Promítat se začne hned večer | Video: MČ Brno-Bystrc, Pavel Dobřenský

"Bystrc je rozlohou největší městskou částí, žije zde přibližně 25 000 lidí, a přitom stále nemá vlastní kino. V letních měsících sice pořádáme Filmové léto, kdy využíváme Kinematograf bratří Čadíků, ale je nemožné mít jej k dispozici na celé léto," vysvětluje starosta městské části Tomáš Kratochvíl svou iniciativu zajistit pro obyvatele stálou letní kino scénu. 

Zkušební promítání je připraveno rovnou na středeční večer. Vzhledem k mobilitě kina bude možné během léta promítat na různých místech, ať už vedle Společenského centra, nebo na plovoucím molu na Brněnské přehradě, ale i v prostředí hradu Veveří.

Další výhodu mobilního kina vidí starosta v možnosti jeho zapůjčení bystrckým školám. Kino totiž lze během pár hodin přemístit a postavit téměř kdekoliv, kde je prostor pro projekční plátno a diváky.

 

Právě se děje

Další zprávy