Jiří Vyorálek: Karamel je hnus

12. květen 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme telefonovali Jiřímu Vyorálkovi, kterého jsme zastihli na dálnici D1. Byl ale zodpovědný a kvůli našemu zásadnímu rozhovoru zastavil. Filmový, televizní a divadelní herec se nám svěřil, že je nejradši, když se ho nikdo na nic neptá, ale když už nám rozhovor slíbil, tak že se ho prý na něco můžeme zkusit zeptat.

Položili jsme mu proto tradiční otázky, na které je dobré zjistit odpověď vždycky, a sice, jakým kusem oblečení by se chtěl stát a jestli má radši housku nebo rohlík. Jiří by prý rád byl kovbojským kloboukem a z pečiva by volil housku, protože je praktičtější a líp se vejde do kapsy. Zabředli jsme ale i do zmrzliny a jejích příchutí. „Karamel je hnus,“ nezastíral svůj vztah k této chuti Jiří, který má rád citronovou.

V hudebním okénku jsme se tentokrát zasnili a pustili jsme si irskou zpěvačku Enyu a její hit Orinoco Flow z roku 1988. Je to 70. nejlepší písnička všech dob? Mohla by být.

Za co by Jiří Vyorálek sám sebe pochválil? Jaká barva je podle něj hnusná? Kolik má dioptrií? Má jich stejně jako Ivana? A už má Aleš řidičák? Poslechněte si celý kvalitní rozhovor a vše se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.