Kulturdača

Kulturdača

Termín: 11.5.2021 30.5.2021
Vstupné:

80/30 Kč

11kvě - 30kvě celý den

Žánr: výstavy


Výstava v Muzeu Ústí nad Labem rekapituluje více než dvacet let činnosti Kulturního centra Řehlovice. Pomocí originálně pojaté instalace, která je dílem umělců Franze Tiška a Marcuse Hiesleitnera, představí jak umělecká díla, která zde vznikají, tak stěžejní projekty centra.

Kulturní centrum Řehlovice sídlí již od konce 90. let minulého století v kulisách bývalého poplužního dvora pánů z Bíle. Rozsáhlý statek, jehož budovy byly svědky nejrůznějších dějinných událostí, poskytl za více než dvacet let existence zdejšího kulturního centra prostor pro konání desítek uměleckých, literárních či divadelních projektů a výměnných a poznávacích pobytů. Vzhledem ke své geografické poloze se aktivity centra zaměřují především na přeshraniční česko-německé projekty, jejichž společným jmenovatelem je „setkávání“, především pak setkávání osob a idejí. Kulturní centrum tak staví mezi oběma státy mosty pro vzájemné porozumění, přeshraniční kulturní dialog a smíření.

Kulturní centrum Řehlovice není neměnným organismem. Jakkoliv je pevně spjato s historií místa, hledá stále nové cesty svého vlastního vyjádření, které není jako v případě galerií či muzeí ukotveno institucionálně, ale liberálně. Takovéto inspirativní prostředí podporuje vznik unikátních kurátorských konceptů. Jedním z nich je KulturDača. KulturDača zkoumá nové možnosti kulturního centra a navrhuje nové modely jeho fungování – ve vztahu k venkovskému prostředí i k městu. Do popředí zájmu tak staví především člověka (místního obyvatele, umělce, dobrovolníka, kurátora, návštěvníka), environmentální umělecké přístupy, a hlavně pak místo samotné.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kulturdača

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (731 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.8 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (18 km)