InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

V písecké společnosti CykloŠvec se cyklistika dělá srdcem už 30 let

Máte rádi kola? Pak by vám nemělo uniknout, že písecká společnost CykloŠvec právě slaví 30 let od svého vzniku. Že jste dosud jihočeské odborníky na cyklistiku na jedné z jejich prodejen nenavštívili? Pak vás zveme na malou virtuální prohlídku a představení příběhu, který za společností s hlavním sídlem nedaleko obchodního centra Písek stojí.

Vrhnout se do cyklistického „byznysu" předchází to, co každému obchodování. Buď vidíte příležitost a máte peníze či investora nebo máte srdce a nadšení pro danou věc. Karel Švec, jednatel společnosti a se svým bratrem Liborem zároveň zakladatel, bezpochyby patří ke druhé skupině, když znáte celou historii před založením společnosti. Kariéra v závodění na kole a s tím získané zkušenosti, jak veškeré cyklistické komponenty fungují, jaké jsou správné, jaké špatné a jak všechny nastavit a seřídit tak, aby závodní kolo precizně fungovalo na každé trati. Využít vlastních zkušeností a toho, že byla „sametovka" a konečně lze získat kvalitnější kola a díly, nejen pro vlastní využití, vedlo k založení maloobchodu a velkoobchodu CykloŠvec v roce 1991. Nyní můžete navštívit rovnou dvě prodejny v Písku, jednu ve Vlašimi a jednu v Českých Budějovicích. Chystá se však i úplně nová prodejna se showroomem velkoobchodně zastupovaných značek a především s novými prostory výhradního autorizovaného servisního střediska značky Fox pro celou republiku. Vývoj stavby můžete sledovat na vlastní oči na parkovišti před hlavní píseckou pobočkou.

Sortiment od světových značek
Nejen každého jihočeského cyklistu musí potěšit, že právě i díky Karlu Švecovi a jeho týmu je současně v ČR k dostání zboží od mnoha prestižních světových značek. Mezi ně patří například německá kola Stevens, která „vychovala" několik mistrů světa v cyklokrosu (mimochodem mají v nabídce i model Tabor podle města Tábor). CykloŠvec dováží také velkou řadu cyklistických komponentů – americké odpružení Fox a Marzocchi, italské silniční komponenty Deda Elementi, které můžete vídat při sledování Tour de France či pláště Kenda, řetězy KMC, ráfky Rodi a Black Jack a některé moderní vychytávky, jako je speciální ochrana proti defektům pneumatik Tannus. Na své si přijdou i zájemci o přilby a tretry díky španělskému Catlike a doplňky na kolo lze vybírat od Sigma Sport a Crops. Domácí produkci pak zastupují třeba elektrokola Totem.

Kola Galaxy a komponenty Nexelo jako vlastní značky
Vrhnout se do výroby vlastních jízdních kol znamená v cyklistice možná tu úplně největší výzvu. V Písku jí pokořili s kolama značky Galaxy a současně tvoří značka s horskými koly, crossovými koly, dětskými koly a odrážedly naprosto klíčovou část nabídky písecké společnosti. Karel Švec uvádí filozofii Galaxy jako snahu, přinášet moderní, ale dostupná kola široké veřejnosti. Druhým „dítětem" CykloŠvec je značka Nexelo, zahrnující mimořádně široký sortiment, od cyklistických přileb po brašny, computery, pedály, vypletená kola, sedla, řetězy i drobné díly, jako jsou ložiska a destičky do kotoučových brzd.

Závodnická minulost se nezapře – sponzoring a pořádání závodů
I když je to dávno, kdy Karel Švec se svým bratrem závodili, patří jejich jméno neodmyslitelně na domácí závodní scénu i v současnosti. Podporují hned několik českých týmů, starají se o vlastní stáj Galaxy CykloŠvec Stevens a největším počinem jsou závody Galaxy Stevens série, oblíbené cyklomaratony, pořádané po celé ČR. Podporují i Stevens Jihočeský MTB pohár, Jihočeskou amatérskou ligu silničních cyklistů i další závody.

Podívat se na veškerou činnost společnosti, nabídku e-shopu nebo se objednat na odborný servis vašeho kola můžete na www.cyklosvec.cz
Martin Kuška/ -pr-

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace