Hlavní obsah

Kde se vzala slova, která byste neměli používat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původ některých slov zůstává nejasný i předním etymologům. Zamysleli jste se někdy nad tím, kde se vlastně vzala slova, která každý den používáme? Co vlastně znamená výraz manželství a jaká je historie vulgarismů? Na zapeklité otázky odpovídá v dalším dílu Guláše etymolog Jiří Rejzek.

 
Článek

V dnešním díle podcastu jsem si povídal s docentem Jiřím Rejzkem, etymologem a bohemistou z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, jenž je mimo jiné autorem Českého etymologického slovníku.

Úpravy ženského genitálu skýtají zajímavé možnosti

Podcasty a pořady

Podcast Guláš

Pravidelný přísun rozhovorů, které nemají žádnou škatulku. Před kamerou se s moderátorem Kubou Štěpánkem objevují hosté ze širokého společenského spektra. Naladíte každý druhý čtvrtek na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Pokud vás zajímá, odkud pochází dnes již legendární vulgarismus prezidenta Zemana, mluva mladší generace, nová slova z doby pandemie nebo původ slova „manželství”, pak si určitě nalaďte celý rozhovor v audiopřehrávači.

Baví vás podcast Guláš? Věnujte nám minutu svého života a zahlasujte pro něj v kategorii Autorský podcast na soutěži Podcast roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám