InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na piknik do budějovické Stromovky už tento pátek

ČESKÉ BUDĚJOVICE - První hosty obslouží nově otevřený stánek s občerstvením Budka U tří ptáků v lesoparku Stromovka. „Otevře v pátek 14. května v 10 hodin. Podle předpovědi počasí asi bude pršet, což je škoda, ale snad se to v nejbližších dnech zlepší a sluníčko bude lákat k procházce i k občerstvení. Na místě si lidé mohou koupit kávu, nápoje i něco k snědku," říká primátor Jiří Svoboda. Provozovatel bude půjčovat sportovní náčiní, třeba badminton, petang, míč nebo discgolf. K zakoupení budou také piknikové koše i suroviny na grilování, které je možné v těsné blízkosti stánku. Otevřeno bude každý den, od května do října vždy od 9 do 21 hodin, v pátek a v sobotu v létě i do 22 hodin.

 

„Jsem rád, že se Budějčáci dočkali a letošní léto už mohou stánek v parku využívat. Stromovka je oblíbeným místem relaxace a sportovních aktivit nejen místních. Provoz reflektuje ochranu životního prostředí. Samozřejmostí bude používání vratných kelímků, třídění odpadu nebo využití zbytků v kompostéru," zdůraznil náměstek primátora Tomáš Bouzek.

„První týden pojmeme jako zkušební provoz, kdy chceme zjistit, jestli naše nabídka lidem vyhovuje a o co se nejvíce zajímají. Určitě budeme prodávat pikador, zapečené panini a bagety, polévky a o víkendech budeme grilovat různé dobroty. V plánu máme také akce pro děti a rodiny. Co se týče piva, chtěli bychom mít vždy dvě značky, každý týden budeme nabízet jeden z místních lokálních pivovarů," přiblížil záměry nový provozovatel Petr Milehner. Právě jeho firmu vybrali městští radní z početné řady zájemců. Rozhodující byl nejvyšší měsíční nájem a hlavně atraktivní nabídka sortimentu a služeb.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace