Trans-Savoie Fifty / Fifty - spojuje ebiky a normální kola, stejně jako závod i dobrodružství

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 13.5.2021

Trans-Savoie je zpět se zbrusu novou událostí v srpnu 2021: Fifty / Fifty spojuje běžná kola a e-kola, nečasované i časované etapy do nového 6denního dobrodružství ve francouzských Alpách.

Podrobnosti

21.až 28. srpna 2021
Savoie, Francouzské Alpy (odjezdy - Bourg St. Maurice)
šestidenní enduro dobrodružství
20 000 m sjezd, 6 000 m výstup (kromě lanovek a lyžařských vleků).
Omezeno na 100 vstupů: 50 elektrokol / 50 běžných kol

Náklady

1495 EUR all inclusive (35% sleva pro prvních 30 zájemců ).
Přihlášky jsou otevřeny od 30. května.
Zrušení z důvodu covidu je pojištěno včetně vrácení peněz v plné výši v případě cestovních omezení nebo karantény.
Nocleh a veškeré jídlo, lanovky, vleky atd. zahrnuté ve vstupní ceně.

Nový formát

Jedno z původních vícedenních dobrodružství na horských kolech, Trans-Savoie se letos vrací do ohromujících francouzských Alp, ale se zbrusu novým a originálním formátem. Nová akce, která spojuje milovníky elektrických i běžných kol, uvidí jezdce, jak se vypořádají s jedním z nejepičtějších dobrodružství na jednotlivých tratích, jaké si kdy představovali.

Trans-Savoie měla čtyři nesmírně úspěšná vydání (2013-2016) a nabídla celkově více sjezdového času než jakákoliv jiná ekvivalentní akce ve stylu enduro. Legendární trasa TS, byla zvolena na základě dvacetiletých znalostí místních tratí, vybrala ty nejlepší stezky v Alpách a stala se známou jako jedna z největších výzev pro horská kola na světě. Tato nová inkarnace jde ještě dále do říše epického dobrodružství s přáteli starými i novými a zároveň se stává dostupnější (a realističtější k dokončení) pro nadšené amatéry.

Takže, co je nového?

50/50 klade větší důraz na objevování té nejdokonalejší alpské jízdy, spíše než závodění s časem; s pomocí úžasných pokroků v technologii elektrických kol, díky kterým je nejlepší terén přístupný více dobrodruhům.

Trans-Savoie 50/50 vezme jezdce do větších výšek a do divočejšího terénu než kdy jindy, což znamená několik nejlepších tras původní akce a další etapy vyšší úrovně, které byly v předchozích letech příliš epické, vzdálené nebo jinak nevyhovující pro závod. Téma 50/50 se vztahuje přibližně na polovinu itineráře 2021, který je zcela nový ve srovnání s předchozími vydáními Trans-Savoie.

   

Rostoucí zaměření na dobrodružství ve velkých horách klade důraz na osobní výzvu a radost z jízdy na nekonečných alpských singletrack tratích po dobu šesti dnů s lyžařskými vleky a lanovkami, které vyvezou jezdce ještě dále z bikeparků do lesů a vysokohorských pastvin. Elektrokola také umožňují jezdcům, kteří by mohli mít potíže s dokončením více než 20 000 m vertikálního sjezdu s nevyhnutelným stoupáním a spojkami, dosáhnout těch nejlepších míst. 

Užívat si některých z nejlepších světových tras na běžném nebo elektrickém kole bude osobní volbou s výhodami pro obě možnosti, ale společný úspěch z dokončení neuvěřitelné 6denní alpské cesty Trans-Savoie bude sdílen vzájemně mezi všemi účastníky. Všechny dny budou také speciálně přizpůsobeny tak, aby elektrokola mohla dokončit přejezdy mezi sestupy bez nabíjení nebo náhradních baterií. 

Je to závod? 

Ne, rozhodně ne! Ti, kteří hledají sezónní závody EWS napěchované do 6 dnů, by se měli poohlédnout jinde. Nebude zde žádné celkové pódium, ani oficiální denni hodnoceni.
Zaměření 50/50 je v objevování a užívání si těch nejlepších alpských stezek, scenérií a dobrodružství, společně se skupinou podobně smýšlejících jednotlivců. 
To znamená, že když bude singletrack světové úrovně směřovat z kopce 1000 vertikálních metrů v kuse, bude pravděpodobně více než náznak soupeření mezi kamarády a ostatními jezdci. Ale s 50/50 to není náš hlavní cíl. Jsme si plně vědomi privilegia, že nám vůbec bude umožněn přístup do tak nedotčeného životního prostředí, o které se s úctou musíme podělit s ostatními... jinak jako cyklisté na horských kolech riskujeme, že tuto výsadu navždy ztratíme.

Z bezpečnostních důvodů budou všechny etapy (cca 30) check in & out. Format 50/50 také znamená, že některé "speciální" etapy (ty, které byly schváleny jako vhodné pro závod) budou oficiálně časovány čipy Sportident s individuálními výsledky zveřejněnými každý den. To dodává epické cestě každého dne další rozměr a uspokojí jezdce, kteří během týdne neodolají alespoň několika výzvám. 
Plně značená trasa věnuje zvláštní pozornost značení ve sjezdových sektorech a všichni účastníci obdrží kompletní mapu trasy ve formátu GPX.

Udržitelnost 

Vzhledem k tomu, že 50/50 nepoužívá uzavřené nebo MTB vyhrazené stezky, musí jezdci vždy respektovat ostatní uživatele stezky, zvířata a místní prostředí. Udržitelnost je pro Trans-Savoie tak důležitá, že bude důrazně sledována a v případě, že některý z jezdců úmyslně opustí stezku nebo seřízne zatáčku, bude okamžitě vyloučen z akce.

Formát

 6 dní v 6ti různých oblastech s obrovskou nadmořskou výškou získanou několikrát denně lyžařskými vleky a lanovkami.
 Ubytování ve společném stylu, veškeré jídlo, lanovky, vleky atd. zahrnuté ve vstupní ceně.
 Obvykle 3 500-4 000 m klesání denně, s průměrem 1000 m stoupání, navrženo tak, aby bylo dosažitelné na elektrokole v ekonomickém režimu, pouze s jednou baterií. (Druhá baterie je povolena, ale nedoporučuje se). 
 50 vstupů pro běžná kola, 50 vstupů pro elektrokola.

Náklady

 Standardní startovné je 1495 Euro
 Organizátoři také nabízejí slevy pro prvních 30 jezdců (15 v každé kategorii) za pouhých 995 EUR.
 Záloha ve výši 495 EUR splatná při zamluvení vstupu se zůstatkem, který je nutno doplatit před 15. červencem 2021.
 Dobrovolnické pozice jsou k dispozici také pro cyklistické maršály, řidiče 4x4 a zdravotníky / zdravotníky na podporu našeho profesionálního záchranného týmu.

Další podrobnosti budou brzy zveřejněny www.trans-savoie.com.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí