TOPlist

Huawei P50 na nových obrázcích. Zaujme odvážným designem fotoaparátu

Huawei P50 2 1

Huawei se připravuje na odhalení svých vlajkových smartphonů pro letošní rok, které mají dokázat, že čínskou firmu nezbrzdí ani tíha amerických sankcí. Řadu Huawei P50 mají tvořit celkem tři smartphony – základní P50, vybavenější P50 Pro a vrcholový P50 Pro+. Na internet se nyní dostaly rendery jednoho z modelů, přičemž informátor @RODENT950 tvrdí, že se jedná o oficiální tiskové snímky, a nikoliv o výtvory fanoušků.

Huawei P50: netradiční design fotoaparátu

Zveřejněné obrázky se soustředí zejména na ukázku nového fotoaparátu, který bude netradičně soustředěn do dvou velkých kruhů – v horním máme najít tři čočky, ve spodním pak jednu čočku a snímač přesnosti barev.

Huawei P50 1 1

Spekuluje se, že řada Huawei P50 dostane na pozici hlavního fotoaparátu nový 1“ snímač Sony IMX 800, o ostatních fotoaparátech zatím nemáme žádné informace. Otazník visí především nad schopnostmi optického přiblížení; na první pohled totiž telefonu chybí periskopický fotoaparát, který obvykle prozrazuje „obdélníkový“ hranol umístěný pod svrchní čočkou. Příliš nadějí ani nevzbuzuje popis pod spodním kruhem, který láká na ekvivalent ohniskové vzdálenosti 13–90 mm, což by znamenalo zhruba 3x optické přiblížení.

Z těchto poznatků usuzujeme, že se díváme na základní Huawei P50 s tím, že výše postavené modely dostanou periskopickou kameru. I u základního Huawei P50 se ale můžeme těšit na displej s výrazně zaoblenými okraji a integrovanou čtečkou otisků prstů.

Smartphony řady Huawei P50 budou vůbec prvními telefony společnosti, které už po vybalení z krabičky poběží na vlastním operačním systému Harmony OS. Huawei bude chtít z tohoto systému učinit třetí velkou platformu, která ukrojí podíl Androidu a iOS, s omezeným přístupem ke klíčovým komponentám to však bude mít těžké. Kdy bude řada Huawei P50 představena, je zatím nejisté.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku