Ani náhradník za vyhozeného moderátora Pierse Morgana, jenž po interview Sussexů s Oprah Winfreyovou zpochybnil Meghanina (39) tvrzení o myšlenkách na sebevraždu, se u fanoušků královské rodiny nepředvedl v dobrém světle. 

Alastair Campbell ve středu ráno v show Good Morning Britain hovořil s hercem Vinniem Jonesem o jeho biografii Lost Without You, kde Jones probírá svůj život po smrti manželky Tanyi.

Téma ztráty milované osoby chtěl Campbell proplést s britskou královskou rodinou, která druhým měsícem truchlí za zesnulého prince Philipa (†99). Dopustil se však opravdu nešťastného přeřeku: „Po smrti královny jsme hodně mluvili o princi Philipovi…“ uvedl Campbell, který si až o několik minut později uvědomil, že předčasně pohřbil královnu, a dodatečně se omluvil za záměnu jmen.

„Lidé pochopili, jak jsi to myslel,“ ubezpečila ho kolegyně moderátorka Susana Reidová. Dle reakcí na sociálních sítích to diváci sice pochopili, přesto se do moderátora za jeho mýlku pustili. Smrt královny je na ostrovech velmi ožehavým tématem. Před rokem se francouzskému webu podařilo nedopatřením publikovat desítky předpřipravených nekrologů, mezi nimiž figuroval i ten Alžbětin.

VIDEO: Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří

Video
Video se připravuje ...

Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří reuters

Fotogalerie
99 fotografií