Hlavní obsah

Netolický vrací úder: Jestli tu někdo ztratil důvěru, je to Hamáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubický hejtman za ČSSD Martin Netolický reagoval na kritiku předsedy strany Jana Hamáčka, že skončil v dozorčí radě České pošty, protože ztratil jeho důvěru. Podle Netolického je to naopak právě Hamáček, který ztratil důvěru jak jeho, tak veřejnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Článek

„Pokud někdo ztratil důvěru, tak především pan předseda. Není důležité, že u mě, ale především u veřejnosti, což není pro politika dobrá zpráva,“ uvedl hejtman.

Netolického Hamáček nečekaně odvolal z dozorčí rady České pošty tentýž den, kdy hejtman pro server Seznam Zprávy uvedl, že s ním na schůzce v polovině dubna ministr mluvil o plánu přivézt z Ruska milion dávek vakcíny Sputnik V.

Hamáček odvolal hejtmana Netolického z dozorčí rady České pošty

Domácí

Z Hamáčkova čtvrtečního vyjádření pro server Blesk plyne, že s Netolickým, který je jediným hejtmanem za ČSSD, už ve vedení strany dál nepočítá. Najde si tam prý někoho, komu věří.

Dubnovou schůzku vysvětlil tak, že na ní chtěl ukázat Netolickému dobrou vůli, protože hejtman při nedávné volbě předsedy strany podporoval Hamáčkova vyzyvatele Petříčka.

Děti se mě ptají, jestli půjdu do vězení. Zhroutil se mi svět, říká Hamáček

Domácí

Hamáček se v polovině dubna sešel i se zástupci bezpečnostních služeb. Podle Seznam Zpráv se na této schůzce řešila jeho cesta do Moskvy, kde údajně plánoval vyjednání dodávky ruských vakcín výměnou za zametení kauzy výbuchů ve Vrběticích pod koberec. Hamáček to odmítá. Netolický ale odmítl, že by s ním Hamáček mluvil o kauze Vrbětice, zmínil pouze dodávky vakcín.

Reklama

Výběr článků

Načítám