TOPlist

Takto bude vypadat Poco M3 Pro 5G. Design fotoaparátu si půjčil od Samsungu

Poco M3 Pro 5G

Značka Poco, která patří čínskému Xiaomi, chystá další přírůstek do svého mobilního portfolia. Dostupný smartphone Poco M3, který dorazil na český trh na konci loňského roku, se dočká vybavenějšího sourozence s přídomkem Pro 5G. Jak ukazují poslední úniky, nebude se jednat o ten samý telefon s přidanou podporou sítí 5G, ale o zcela nové zařízení s novým designem.

Poco M3 Pro 5G: fotomodul jako od Samsungu

Základní Poco M3 zaujal poměrně netradičním designem hlavního fotoaparátu, kdy se černý obdélníkový fotomodul táhnul přes celou šíři zad, byť samotné čočky se vešly do „semaforu“ nalevo. Vzhled fotomodulu bude designovým ozvláštněním i u Poco M3 Pro 5G, v tomto případě však výrobce bere inspiraci u Samsungu a použije svislý obdélník zaoblený ve dvou protilehlých rozích.

Na rozdíl od Samsungu však fotomodul nebude kovový a nebude vystupovat z bočního rámečku, bude se pouze jednat o designovou „samolepku“ s logem výrobce a výřezem pro tradičnější modul se třemi čočkami. Čtvrtý fotoaparát pak najdeme na čelní straně v kruhovém výřezu displeje nahoře uprostřed. Uniklý obrázek také potvrzuje umístění čtečky otisků prstů do zamykacího tlačítka.

Poco M3 Pro 5G bude pohánět dosud neznámý čipset od MediaTeku, který zatím neoficiálně získal v testu AnTuTu 329 tisíc bodů. Těšit se údajně můžeme i na obrazovku s vyšší obnovovací frekvencí a minimálně tři barevné varianty – černou, žlutou a modrou. Hovoří se také o tom, že Poco M3 Pro 5G pošle do důchodu model Poco X3, neboť bude nabízen za podobnou cenu (aktuálně stojí okolo 6 tisíc korun).

Pozor pozor ❗ Něco úžasného se blíží ❗
Nové POCO M3 Pro 5G je za dveřmi 😍
Sleduj globální představení 19.5. od 14h🙋🏻‍♂️

Zveřejnil(a) POCO dne Čtvrtek 13. května 2021

Premiéra Poco M3 Pro 5G se odehraje už příští týden 19. května, online přenos akce bude zahájen ve 14:00 našeho času.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku