Přeber si to: Gangster Robert DeNiro řeší netradiční problém

Přeber si to: Gangster Robert DeNiro řeší netradiční problém
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co se stane, když se potká zakomplexovaný psychiatr a nervově labilní mafián? Vznikne z toho výborná komedie a pokud je mafiánem Robert DeNiro, který si tak trochu střílí ze všech drsňáků, které za život ztvárnil, zábava je zaručená.

Robert DeNiro se v pokročilém věku našel v komediích

Komedie Přeber si to z roku 1999 stojí za oprášení a zaručí vám 100 minut pohodové zábavy.

Zdroj: Autor: betto rodrigues / Shutterstock

Ben je obyčejný newyorský psychiatr, který o sobě nemá valné mínění a celou svou pracovní kariéru žije ve stínu svého otce, který je celebritou v oboru psychiatrie, píše knihy, pořádá přednášky, a hlavně si nenechá ujít příležitost, aby Benovi připomněl, o kolik úspěšnější je. Dr. Ben Sobol (Billy Crystal) je ale se svým nudným životem vcelku spokojený a právě směřuje k důležité rodinné události. Má se ženit.

Není to ale svatba, co mu rozvíří život. Jednoho dne se stane účastníkem lehké dopravní nehody, a jak už to bývá, dá řidiči poškozeného auta vizitku kvůli škodám. Jenže shodou okolností se nestřetl s obyčejným řidičem, ale s mafiánským šoférem (Joe Viterelli), který dělá svému bossovi tak trochu i chůvu. Paul Vitti (Robert DeNiro) vystupuje sice jako drsňák a nechat postřílet pár chlapů mu nedělá problém, v soukromí je sužovaný záchvaty úzkosti a paniky. Když už to jeho nejbližší spolupracovníci nemohou vydržet, poslouží k hledání řešení problému vizitka Dr. Sobola a ten je trochu netradičním způsobem požádán, aby dal mafiánského bosse dohromady, protože kdyby se o jeho slabosti dozvěděla konkurence, bylo by zle. A za dva týdny se má uskutečnit významné setkání těch nejdrsnějších mafiánských šéfů znepřátelených rodin. Aby to bylo ještě komplikovanější, tam, kde je mafie, jsou samozřejmě i podezíraví agenti FBI.

Tak se začíná rozvíjet humorný snímek, ve kterém se můžete mimo jiné těšit i na Lisu Kudrow, známou ze seriálu Přátelé. Tady se z ní stane sice přes obtíže, ale přece jen, paní Sobolová.

Aby to bylo ještě komplikovanější, tam, kde je mafie, jsou samozřejmě i podezíraví agenti FBI.

Natáčení filmu

Robert DeNiro se sám zapojil do vyhledávání vhodných herců pro obsazení rolí členů mafie, protože chtěl, aby i komedie působila opravdu mafiánsky. Billy Crystal byl jedním z producentů.

Film měl původně režírovat Martin Scorsese, ale nabídku odmítl. Dlouho se uvažovalo o tom, že se režie ujmou samotní dva hlavní představitelé, ale nakonec film režíroval Harold Ramis.

Úspěch filmu zaručil divákům ještě jedno pokračování. V roce 2002 vznikla další komedie se stejným obsazením i režisérem. Komedie Přeber si to znovu byla divácky méně úspěšná, ale i tak je to podívaná, která vám polechtá bránici. Paul Vitti se bude vydávat ve věznici za blázna, protože mu jde o život a potřebuje se dostat pryč. A chudák Dr. Sobol ho bude mít k velké smůle u sebe doma, aby ho hlídal. Paní Sobolová (Lisa Kudrow) z nezvaného nájemníka moc velkou radost mít nebude a už vůbec se jí nelíbí prostředí, ve kterém se její manžel opět bude muset pohybovat.

Zdroj: