Hlavní obsah

Ztráta 38 miliard. Airbnb přesto srší optimismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký provozovatel ubytovací platformy Airbnb v prvním čtvrtletí vykázal ztrátu 1,8 miliardy dolarů (37,9 miliardy korun). Hloubka ztráty výrazně překonala očekávání trhu, podle nějž měla firma prodělat jen 680 milionů dolarů (14,3 miliardy korun), uvedl server listu Financial Times. Airbnb přesto vidí vývoj v příštích měsících optimisticky.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

V důsledku aktuální situace na začátku dubna Airbnb snížilo svůj odhad vlastní tržní hodnoty o 16 procent na 26 miliard dolarů (650 miliard korun).

Článek

Společnost uvedla, že po očištění mimořádných položek ztráta činila jen 59 milionů dolarů.

Výkonný ředitel Brian Chesky uvedl, že Airbnb letos počítá v oblasti cestování s „oživením století”. Na tento vývoj ukazují také tržby, jež vzrostly meziročně o pět procent na 887 milionů dolarů (18,65 miliardy korun).

Airbnb se bude soudit s hostem. Kvůli nepovolenému večírku, kde postřelili tři lidi

Ekonomika

Počet rezervací se meziročně zvýšil o 13 procent na 64,4 milionu.

„Očekáváme, že cestování bude výrazně jiné než v minulosti. Lidé zjišťují, že nemusí být přikováni k jednomu místu, aby mohli bydlet a pracovat,” dodal Chesky.

Společnost Airbnb vznikla v roce 2008 a nabízí zprostředkování krátkodobého ubytování, které využívají především turisté a cestovatelé. Na konci roku 2020 Airbnb vstoupilo na burzu.

Reklama

Související články

Pandemie zastavila rozmach Airbnb v Evropě

Pandemii covidu-19 se podařilo to, o co se pokoušelo a co se nepodařilo mnoha starostům: vymést z center měst desítky tisíc ubytování sjednaných přes platformu...

Výběr článků

Načítám