Hlavní obsah

Recidivistka vyloupila banku, peníze znovu použila na úpravu těla

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K 15 letům ve vězení za vyloupení banky byla odsouzena transgender žena Iconic Facceová z americké Alabamy. Podle serveru Daily Mail ukradené peníze použila na plastickou operaci obličeje v Mexiku. K činu se přiznala po dvou letech – asi měsíc před zahájením soudního řízení. Server připomněl, že operaci podstoupila i po předchozích loupežích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Loupež v pobočce banky BancorpSouth ve městě Gulfport v Mississippi se uskutečnila už 22. března 2019. Po více jak dvou letech vyjednávání a pouhý měsíc před zahájením soudního řízení však případ dospěl k nečekanému rozuzlení – obžalovaná Iconic Facceová se prostřednictvím svého právníka k činu přiznala.

Server Daily Mail píše, že transgender žena ukradené peníze využila na plastickou operaci obličeje v Mexiku, která měla pomoci k jejímu ženskému vzezření. Podstoupila úpravy tváře, rtů a nosu.

Facceovou při činu zachytily kamery. Policie tehdy dostala hlášení o opuštěném autě poblíž banky a osobě, jejíž popis se shodoval s podezřelou. Majitelkou vozu byla právě Facceová.

Ta byla zadržena osm dní po loupeži na letišti v Houstonu poté, co se vrátila z Mexika, kde podstoupila plastickou operaci. Policie ji vystopovala prostřednictvím sledování jejího mobilního telefonu a díky viditelným obvazům na obličeji. Ve vězení si odsedí 15 let.

Server Daily Mail rovněž zmiňuje, že mezi lety 2007 a 2008 - tehdy ještě jako muž jménem Jimmy Lewis – vyloupila celkem čtyři banky v Alabamě a Tennessee. Ukradené peníze tenkrát použila právě na změnu pohlaví. Ve vězení si za to následně odseděla 51 měsíců.

Zajímá vás téma plastických operací? Poslechněte si náš podcast, který se právě tomuto tématu věnoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám