Majetkové přiznání se neřeší: Arenberger do Babišovy vlády zapadá

Arenberger a Babiš

Kdo by se více hodil do vlády současného premiéra? Nevyjasněné záležitosti týkající se dotací, minulost spojená se státní bezpečností, Čapí hnízdo a mnohé další kauzy jsou pro současného premiéra signifikantní. Angažuje navíc do vlády odborníky, kteří mají do jisté míry také pozoruhodné pozadí. Jedním z nich je bezesporu i nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger. Začínají se kolem něj totiž šířit opravdu zajímavé informace.

Když se zapomene na majetky

Tak léčba novým ministrem začíná. Dovedete si představit, že byste pozapomněli na majetkové přiznání? Asi ne, vždyť by vás úřad potahoval neskutečně rychle. Ostatně z hlediska placení daní si už posvítili i na mnohem větší esa v zahraničí. Mluvit by mohli třeba fotbalové superstar Messi či Ronaldo a mnozí jiní. Nakonec vyšlo najevo, že měl ministr vedlejší příjmy 30 milionů korun a vlastnil celkem 65 nemovitostí. Na konci roku 2019 přitom udával pouze 5 objektů a o vedlejších příjmech řeč nebyla vůbec. Opravdu zajímavé. Nemovitosti prý zdědil. Možná prostě na nějaké přiznání jen zapomněl…

Pronájem domu fakultní nemocnici

I na ten je třeba upozornit. Nemovitost pronajímal Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, kde čistě náhodou zastával funkci ředitele. Náhoda. Hovořil o tom, že všechny smlouvy byly v pořádku a nyní, že pronajímá nemovitost za symbolickou korunu měsíčně. Aby ne, když za 8 let zřejmě získal kolem 6 milionů korun.

O archivu se fakticky neví

Nikde na budovách není nic napsáno. Na nějaké stopy na zvoncích či jmenovky zapomeňte. Vše je zapotřebí zjistit až na Registru smluv. Televize Seznam a Seznam Zprávy informovaly právě tam. Opět neprůkazné tajemné. Jinak Andrej Babiš Petra Arenbergera upozornil na to, že by měl vše dát do pořádku a vysvětlit. Nuž, udělal to asi tak jako sám pan premiér. Jestli mu tedy věříte, je už ryze na vás.  

Zdroje info:

https://www.lidovky.cz/domov/arenberger-oznamil-mnohonasobne-vetsi-majetek-nez-udaval-driv-minuly-tyden-pri.A210511_195445_ln_domov_lihemhttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/sest-milionu-za-pet-let-arenberger-pronajima-budovu-nemocnici-kterou-ridil-154477

Náhledové foto: Úřad vlády ČR

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.