Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jak Dostál, tak Fuksa se na SP v Szegedu probili do finále kilometru

Kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa postoupili na Světovém poháru v Szegedu do finále závodu na 1000 metrů. Na olympijské distanci je v sobotním finálovém programu doplní Jakub Špicar a Filip Dvořák. Do finále na 500 metrů se kvalifikoval také deblkajak Štěpánka Sobíšková, Barbora Galádová. Přímý přenos SP v Szegedu můžete sledovat v sobotu od 11:30 na ČT sport a webu ctport.cz.

Dostál vyhrál jednu ze tří semifinálových rozjížděk. Medailista z velkých akcí na deblkajaku a čtyřkajaku Špicar skončil v téže jízdě třetí. Mezi české reprezentanty se vklínil jen mistr světa z roku 2018 Fernando Pimenta z Portugalska.

Dostál pak usedl do deblu s Radkem Šloufem a v rozjížďce na kilometru obsadili druhé místo, takže pojedou semifinále. Přímý postup do finále, který vybojovali Němci, českým reprezentantům unikl o 1,77 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakář Dostál i kanoista Fuksa jsou na SP v Szegedu ve finále

Fuksa skončil ve svém semifinále těsně druhý za úřadujícím mistrem světa Isaquiasem Queirozem Dos Santosem z Brazílie. Z druhého místa v jiné jízdě postoupil Dvořák. S bratrem Petrem pak Fuksa absolvoval rozjížďku deblkanoí na kilometru, skončili druzí o 1,56 sekundy za kubánskou posádkou a čeká je semifinále.

Poslední postupovou příčku do finále obsadil ženský deblkajak Sobíšková, Galádová, který skončil v semifinálové jízdě třetí.

V semifinále kajakářek na 1000 metrů marně usilovaly o finálovou účast dvě české závodnice. Elišku Betlachovou na čtvrtém místě dělilo od postupu 34 setin, Adéla Házová byla šestá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články