14. května 2021 • 20:22

Emoce za Šurala (†28): Liberec ho uvedl mezi legendy, dorazila i rodina

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krásný ceremoniál a velké emoce. Liberečtí fanoušci mohli zavzpomínat na památku Josefa Šurala (†28), jenž strávil na severu Čech čtyři a půl roku fotbalové kariéry mezi lety 2011 a 2015. Slovan uvedl zesnulého ofenzivního univerzála do Dvorany slávy, která patří nejikoničtějším hráčům historie severočeského celku. Slavnostní akt proběhl před pátečním utkáním s brněnskou Zbrojovkou, z níž kdysi do Liberce Šural přicházel. Účastnila se ho také hráčova rodina včetně maminky Aleny a dcery.



Dvouleté výročí tragické nehody si Liberec připomněl před zápasem s brněnskou Zbrojovkou. Právě tam Josef Šural poprvé nakoukl do dospělého fotbalu a odtud následně přestupoval pod Ještěd. Slovan uvedl svého letitého hráče do Dvorany slávy, která patří největším ikonám historie klubu, jako osmého v pořadí.

Ačkoliv obvykle rozhodují o nadcházejícím členovi liberecké síně slávy fanoušci, tentokrát byla situace jiná. „Už na začátku roku vedení klubu rozhodlo, že se Josef Šural stane členem Dvorany slávy,“ stálo na klubovém webu. Duel s Brnem byl vybrán kvůli minulosti hráče tak návratu fanoušků na tribuny.

Liberec - Brno: Šural uveden do Dvorany slávy. Plaketu převzala rodina
Video se připravuje ...

Na trávník vyběhli všichni domácí hráči oblečeni do dresu s číslem 23, které Šural nosil. Na ceremoniál přijeli také hráčovi rodiče s dcerou, která převzala z rukou ředitele klubu Libora Kleibla památeční plaketu. Fanoušci svému oblíbenému hráči dlouze aplaudovali a uctili tak jeho památku.

Na velkoplošné obrazovce si zároveň fanoušci mohli připomenout nejkrásnější okamžiky kariéry bývalého vynikajícího ofenzivního univerzála v libereckém dresu, nechyběl mezi nimi ani dosud poslední mistrovský titul a vítězství v českém poháru.

Mimořádně byl emotivní celý ceremonál také pro Michaela Rabušice, který společně se Šuralem před deseti lety do Slovanu přestupoval. Oba byli velcí parťáci na hřišti i mimo něj, během angažmá pod Ještědem spolu dokonce bydleli. Zkušený útočník pak naskočil do duelu v základní sestavě.

Členové Dvorany slávy klubu FC Slovan Liberec
1. člen: Tomáš Janů
 2. člen: Ladislav Škorpil
3. člen: Petr Papoušek
4. člen: Jiří Štajner
5. člen: Ladislav Maier
6. člen: Josef Lexa
7. člen: Libor Janáček
8. člen: Josef Šural

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud