B-tým: Dvě přípravná utkání proti celkům z jihu Čech | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Dvě přípravná utkání proti celkům z jihu Čech

Čtvrtek a pátek patřil v programu B-týmu přípravným duelům proti celkům z Jihočeského kraje.

Těsná prohra s Táborskem

K prvnímu duelu odcestoval B-tým do Tábora, kde ho čekalo utkání s místním Táborskem hrající druhou nejvyšší soutěž. V základní sestavě sešívaného béčka nastoupil v základní sestavě mladší bratr Michala Berana, sedmnáctiletý Štěpán Beran. Domácí pak do zápasu poslali kombinovaný tým hráčů A-týmu, rezervy a také mládežníků

Slávisté šli brzy do vedení, už v 9. minutě otevřel skóre Martin Douděra. Domácí Táborsko ale ještě v průběhu první půle skóre utkání otočilo, když se prosadili Gil, de Almeida a Veliký.

Na další trefu se čekalo až do druhé části druhého poločasu, kdy na konečných 2:3 snížil Jakub Zeronik.

FC MAS Táborsko - SK Slavia Praha B 3:2 (3:1)
Branky:
13. Gil, 26. Almeida, 39. Veliký - 9. Douděra, 75. Zeronik
Sestava Slavia B: Surovčík - Bárta, Matys, Štětka, Hošek - Š. Beran, Nikl, Samek - Douděra, Alijagič, Šubert
Střídali: Fülöp, Hrubeš, Kopáček, Hájek, Rigo, Kneifel, Toula, Zeronik

Hattrick navrátilce Touly do sítě Českých Budějovic

Druhým soupeřem sešívaných z jižních Čech pak byla rezerva Českých Budějovic. Do utkání zasáhlo několik mládežníků Slavie, kteří ještě nemají tolik zkušeností s utkání za rezervu. V obraně nastoupili po boku zkušeného Michala Šmída Karel Hrubeš, Pavel Behenský a Albert Labík, z lavičky pak do hry zasáhli Filip Horský a  Jakub Vorel. Po dlouhém zranění pak do hry zasáhl také střelec Adam Toula.

V 16. minutě šli červenobílí do vedení, skóre zápasu otevřel po pasu Jakuba Kopáčka Jonáš Kneifel. Na další trefy do sítě Dynama se čekalo až do druhé půle. Nejprve v 62. minutě zužitkoval přihrávku Filipa Horského Adam Toula, v 75. minutě se pak prosadil Michal Šmíd, kterému jeho trefu připravil Jakub Vorel.

Poté už úřadoval jen Adam Toula, nejprve proměnil v gól přihrávku Alexe Bárty, v 88. minutě pak po přihrávce Štěpána Berana završil kanonýr sešívaných hattrick!

Ve druhém utkání ve dvou dnech tak Slavia B zvítězila vysoko 5:0!

SK Slavia Praha B - SK Dynamo České Budějovice B 5:0 (1:0)
Branky:
62., 77. a 88. Toula, 16. Kneifel, 75. Šmíd
Sestava Slavia B: Vágner - Hrubeš (61. Bárta), Šmíd, Behenský (61. Štětka), Labík - Rigo (61. Š. Beran), Hájek (61. Nikl), Kopáček (61. Vorel) - Zeronik (61. Horský), Kneifel (61. Alijagič), Višinský (61. Toula)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články