Vyhledejte produkty, recenze nebo články

Elektrické dečky

Na podzim a v zimě, kdy venkovní teploty klesají pod nulu, nestačí v mnoha domácnostech k udržení tepla pouze vytápění. V takové situaci se spotřebitelé vydávají do obchodů, aby si koupili teplejší svetry nebo přikrývky. Již nějakou dobu si můžeme na trhu koupit elektrické dečky, které jsou vyhřívané.

Elektrické dečky jsou velmi oblíbené mezi lidmi, kterým je neustále zima. Elektrická dečka má pozitivní vliv na náš organismus. Teplé zahřání vás zbaví stresu, pocitu chladu a pomůže uvolnit ztuhlé svaly. Pak se mnozí lidé ptají, jaká je nejlepší elektrická dečka? Abychom vás lépe seznámili s problematikou tohoto typu zařízení, vytvořili jsme tento článek, do kterého jsme zahrnuli všechny nejdůležitější informace, které budou užitečné pro nákup elektrické dečky. Podíváme se zde na nejdůležitější parametry pro výběr a podíváme se také na nejlépe hodnocené modely elektrických deček.

Elektrické dečky: Porovnání 10 nejlepších elektrických deček podle hodnocení, testů a recenzí zákazníků

V tomto srovnání jsme pro vás vybrali 10 nejlepších vyhřívacích elektrických deček. Jak jsme tyto elektrické deky vybírali? Vybrali jsme je podle hodnocení a dostupných recenzí uživatelů a zákazníků. Tyto elektrické dečky jsme následně seřadili do přehledné tabulky. Tyto produkty si můžete následně seřadit podle vašich preferencí. Pokud vás například zajímá nízká cena, můžete si seřadit elektrické dečky podle orientační ceny s DPH a vybrat si tak nejlevnější a zároveň nejlepší elektrické dečky.

NázevVzhledMateriálVýkon (W)Rozměry (cm)Orientační cena (s DPH)Dostupnost
Beurer HK ComfortElektrická dečka Beurer HK ComfortMikrovlákno10044 x 33 cm670Zobrazit v obchodech
Sanitas SHK 55Elektrická dečka Sanitas SHK 55Fleecové10030 x 58 cm1190Zobrazit v obchodech
Sencor SUB 181Elektrická dečka Sencor SUB 181Polyester60150 x 80 cm488Zobrazit v obchodech
HomeLife SS03Elektrická dečka HomeLife SS03Mikroplyš10050 x 40 cm499Zobrazit v obchodech
Sencor SUB 190Elektrická dečka Sencor SUB 190Polyester60150 x 80 cm599Zobrazit v obchodech
Sanitas SHK 28Elektrická dečka Sanitas SHK 28Mikrovlákno10044 x 33 cm679Zobrazit v obchodech
Gallet CCH301Elektrická dečka Gallet CCH301Plyš10030 x 40 cm499Zobrazit v obchodech
Gallet CCH130Elektrická dečka Gallet CCH130Fleecové120130 x 160 cm999Zobrazit v obchodech
ETA Shaggy 4325Elektrická dečka ETA Shaggy 4325Fleecové120130 x 160 cm1057Zobrazit v obchodech
MEDISANA HU 665Elektrická dečka MEDISANA HU 665Mikrovlákno100150 x 80 cm799Zobrazit v obchodech
Po kliknutí na odkaz “Zobrazit v obchodech” budete přesměrováni na srovnávací portál Heureka. Na něm si můžete porovnat ceny jednotlivých obchodů a přečíst si recenze a hodnocení elektrických deček od jejich uživatelů.

Jak vybrat elektrickou dečku?

Často hned po návratu domů skočíme pod deku, ale než se tělo zahřeje, nějakou dobu to trvá. Elektrická dečka může být řešením našich problémů. Je ideální nejen jako přikrývka za chladných zimních večerů, ale pomáhá také minimalizovat revmatické a svalové bolesti. Je to skvělý produkt pro každodenní použití i pro rehabilitaci.

Pravidelné používání takového přístroje uvolní svaly a zlepší krevní oběh, čímž rychle obnoví vhodnou teplotu našeho těla. Výběr je obrovský a v případě takového zařízení musíme být obzvláště opatrní při nákupu bezpečné elektrické dečky. Proto vám v tomto průvodci výběru elektrické dečky poradíme, jakou elektrickou dečku si vybrat.

Důležité parametry pro výběr elektrické dečky

Parametry

Při výběru elektrické deky je také vhodné znát některé informace o jejích parametrech.

Jedná se především o tyto parametry:

  • Ovladač – je nejdůležitějším prvkem každé přikrývky. Pomocí tohoto se rozhodujeme, jak budeme elektrickou dečku používat. S jeho pomocí můžete nastavit teplotu a také vybrat jeden z několika dostupných programů.
  • Výkon – čím vyšší je výkon, tím rychleji se deka zahřeje. Tento parametr ovlivňuje také rozsah nastavení teploty. Z tohoto důvodu je vhodné vybírat modely s výkonem alespoň 50 W. Vyznačují se větší funkčností a efektivitou použití.
  • Funkce – změna teploty, možnost volby programu jsou jen dvě z mnoha možností, které elektrická dečka nabízí. Kvalitní přikrývky mají také zabudovaný časovač, pomocí kterého můžeme určit dobu provozu zařízení.
  • Materiál – v případě látek, které se používají k výrobě elektrických přikrývek, je výběr velmi široký. Na trhu najdeme modely z bavlny, fleecu, saténu, polyesteru a mnoha dalších látek. Stojí však za to věnovat pozornost tomu, jak můžeme daný model umýt. Mnoho materiálů není vhodných pro praní v pračce. Poté je nutné jej ručně umýt.
  • Bezpečnostní prvky – nejlepší elektrická dečka by měla být vybavena nejúčinnějšími bezpečnostními prvky, které ji ochrání před přehřátím a nás před spálením. Bezpečnostní zařízení obvykle fungují tak, že zařízení automaticky odpojí od napájení, pokud je v provozu příliš dlouho.

Elektrická dečka: Důležité jsou rozměry výrobku

Při výběru přikrývky je třeba vědět, že na trhu jsou k dispozici jednoduché a dvojité modely. Pokud tedy máte někoho blízkého, kdo by chtěl takové řešení používat společně s vámi, nebo hledáte dárek pro babičku a dědečka, pak bude ideální varianta pro dvě osoby. Stojí za to vybrat si taková zařízení, která lze použít jako prostěradlo. Můžete si také zakoupit polštář, který dokonale prohřeje vybrané části vašeho těla.

Výkon

Další důležitou otázkou je výkon. Čím vyšší je, tím rychleji se deka zahřívá, ale může to také představovat určité riziko. Kromě toho zvyšuje náklady na provoz zařízení. Je důležité, aby model, o který máte zájem, měl regulovaný provoz. To je důležité zejména v případě, že jej chceme používat během spánku – pak se přístroj nemůže příliš intenzivně zahřívat. Dalším problémem je ochrana proti zkratu. Měli byste také vzít v úvahu citlivost své pokožky na vysoké teploty.

Materiál dečky

O tom, která elektrická deka je nejlepší, rozhoduje také materiál. Samozřejmě ji můžete přikrýt prostěradlem nebo další dekou, ale když si vyberete dobrý model – nebude to potřeba. Důležité je vybrat si robustní výrobek, který odolá vysokým teplotám. Kromě toho je nesmírně důležitý vnější povrch těla – musí být příjemný na dotek. Mnoho výrobců používá rouno, které je velmi měkké. Je dobré, když je vrchní látka odnímatelná. Díky tomu můžete deku snadno vyprat v pračce.

Péče o zařízení

Jak jsme již zmínili, je důležité, aby zařízení mělo odnímatelnou horní část. Měli byste také zkontrolovat, zda není vyrobena z polyesteru, abyste ji mohli prát v pračce. To je nezbytné, pokud chceme dbát na hygienu a pěkný vzhled našeho zařízení. Měli byste také zkontrolovat výplň přikrývky. Měla by být odolná vůči vysokým teplotám a zároveň měkká.

Funkce elektrických přikrývek

Deka by měla být vybavena regulátorem teploty, abyste ji mohli nastavit tak, jak vám vyhovuje. Každý člověk má jiné návyky a odolnost vůči teplu, takže je to nesmírně důležité. Pokud je deka nastavitelná, musí mít také dálkové ovládání. To vám umožní nastavit jednotku. Je dobré, aby dálkový ovladač měl co nejdelší kabel – ovládání deky tak bude snadné a příjemné. Některé modely mají LED displej s různými možnostmi výběru. Pokud si vyberete model pro dvě osoby, je dobré, aby měl pro každou část samostatné ovládání. Dobré zařízení musí být vybaveno časovačem, abyste mohli nastavit spuštění deky.

To je důležité zejména v případě, že se pod ním chystáte spát a chcete mít jistotu, že se nepřehřeje. Z tohoto důvodu by měl být přístroj vybaven ochranou proti přehřátí. Je dobré, když má elektrická dečka kontrolku.

Snadnost používání

V našem článku jsme nemohli vynechat ani to, jak těžce nebo snadno se daná elektrická dečka používá. Pokud kupujete přikrývku například pro starší osobu, je to velmi důležité. Dálkový ovladač, kterým se zařízení ovládá, musí být jednoduchý a přehledný, aby jeho spuštění po zapojení trvalo doslova několik sekund. Dalším problémem je čekání na zahřátí deky – nesmí to trvat příliš dlouho.

Cena elektrické dečky

Cena je nesmírně důležitým aspektem, kterému každý věnuje pozornost. Na trhu najdete různé elektrické deky za dobré ceny. Nezapomeňte však, že na prvním místě musí být kvalita výrobku a jeho bezpečnost. Musí být vysoce odolný proti poškození a měl by mít další funkce.

Dobrou elektrickou deku pořídíte přibližně za 800 Kč s DPH až 1 200 Kč s DPH.

Pokud jste našli vhodné zařízení v internetovém obchodě, nezapomeňte zkontrolovat jeho funkce a názory spotřebitelů. Bohužel se mnohé z nejlevnějších modelů vyznačují vysokou poruchovostí a nedostatkem základních funkcí, které zajišťují vaši bezpečnost při používání.

Pokud rádi sedíte pod dekou a pijete čaj nebo kávu, musíte být opatrní. V případě elektrických spotřebičů může dojít k zaplavení napájecího systému, což, jak jistě víte, může znamenat poruchu zařízení. To je další důvod, proč by měl být vnější plášť nejen měkký, ale také pevný. Doporučujeme zejména výrobky známých značek, které se těší uznání spotřebitelů.

Po přečtení tohoto článku o výběru elektrické dečky již víte, na co se při nákupu elektrické deky zaměřit. Pokud se budete řídit našimi tipy, jistě najdete dobré a bezpečné zařízení, které bude splňovat vaše požadavky.

Jak čistit dečku? Hodně záleží na konstrukci přikrývky

Na trhu existuje několik typů elektrických přikrývek. Nejsnadněji se čistí výrobky, z nichž lze snadno oddělit vrchní vrstvu. Nejčastěji se připevňuje pomocí suchého zipu nebo zipu. Stačí jen odepnout vrstvu přikrývky a bez obav ji vložit do pračky. Jiné výrobky jsou naopak konstruovány tak, aby bylo možné elektrickou část odpojit. Někdy to může chvíli trvat, ale je to nezbytné pro naši bezpečnost. Pokud se výrobce o péči o deku nezmínil a my si nejsme jisti, jak bychom se o ni měli starat, je lepší čistit deku pouze shora pomocí kartáče a trochy vody s práškem. Tímto způsobem si můžeme být jisti, že se voda nedostane do topného systému a nepoškodí deku. To je také nejbezpečnější způsob, pokud jde o jeho uživatele.

Co když jednotlivé části přikrývky nelze oddělit?

Pokud vás zajímá, jaké elektrické deky se doporučují, pak vězte, že mnoho lidí si vybírá ty s jednoduchým designem. Některé výrobky jsou konstruovány tak, že vrchní vrstvu ani topné prvky nelze od sebe oddělit. Jsou však tak dobře chráněny, takže je čištění nepoškodí. Musíme však pamatovat na několik pravidel, která se vyplatí dodržovat, abychom deku správně vyčistili. Mnozí výrobci uvádějí, že by deka neměla být umístěna do vody, jejíž teplota přesahuje 30 stupňů Celsia. Jedná se o maximální bezpečnou teplotu, která nepoškodí jemnou tkaninu ani vnitřní mechanismy.

Před vložením deky do pračky ji vložte na 15 minut do studené vody (nejlépe do vany nebo sprchové vaničky). Než do ní deku vložíte, přidejte do vody trochu mýdla. Poté látku vyjměte a vložte ji do pračky. V pračce zvolte nejšetrnější prací cyklus a neperte ji déle než 2 minuty, protože by se mohla poškodit. Po vyjmutí z pračky deku znovu namočte do studené vody. Někteří výrobci doporučují mytí rukou ve vlažné vodě po dobu asi 20 minut. V žádném případě nepoužívejte bělidlo, které může poškodit deku a celý její topný systém.

Co dělat s elektrickou dečkou po vyprání?

Po vyprání je třeba s elektrickou dečkou zacházet velmi opatrně. Nejlepší je umístit ji na místo, kde ji můžete volně natáhnout, aniž byste ji museli zavěšovat na provaz s kolíčky na prádlo. Dlouhodobé visení na laně může elektrickou deku poškodit. Dobře natažený model by měl na slunci uschnout poměrně rychle. Nevystavujte jej prudkým slunečním paprskům.

Před zapojením se ujistěte, že je deka zcela suchá. Jinak může být ležení na materiálu nebo pod ním velmi nebezpečné. V žádném případě nezapomeňte, že deku nelze žehlit, protože ji tak můžete snadno poškodit.

Elektrické dečky a pár slov na závěr

V tomto článku jste se dozvěděli o tom, jak si vybrat novou elektrickou dečku. Pověděli jsme si o důležitých parametrech, které je dobré znát pro výběr tohoto druhu zboží. Doufáme, že jsme vám s tímto úkolem výběru nové elektrické dečky pomohli a vy si teď vyberete kvalitní produkt, který vám vydrží dlouho a zahřeje vás pokaždé, když vám bude zima.

Nyní už vám k nákupu stačí pouze pár kroků. Stačí si pouze váš nový produkt v podobě nové elektrické deky zakoupit v některém z online obchodů a naplnit v něm virtuální nákupní nákupní košík.

Z tabulky s porovnáním výše se proklikněte na porovnávací web Heureka, kde si můžete porovnat jednotlivé elektrické dečky a jejich ceny včetně recenze a uživatelských zkušeností s konkrétním modelem elektrické dečky. Dozvíte se tam také, které elektrické dečky jsou kde skladem a za jakou se prodávají cenu v různých obchodech.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 11 Průměrně: 4.2]

Mohlo by vás také zajímat