Podle nejbližších zemřel Ivan Smažík přímo v nemocnici při operaci plic, při zákroku, do kterého prý vkládal velkou naději.

Bubeník nechtěl nikoho svými zdravotními problémy obtěžovat. Patřil mezi silné kuřáky, a to bylo asi příčinou jeho potíží. O rakovině plic neřekl svému kapelníku Slováčkovi z Big Bandu ani slovo. „Pověděl mi jen, že na víno nemůže, protože se mu špatně dýchá a má problém s plícemi,“ prozradil Felix. Ivana znal desítky let, hráli spolu a na víno chodili nejen v Praze, ale taky v Táboře, odkud muzikant pocházel.

Smutný z jeho odchodu je také bubeník Jan Žižka (66). „Učili jsme spolu asi patnáct let na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Je mi to líto,“ řekl Blesku Žižka. Také Giovanna Roklová (79) připojila vzpomínku: „Ivan hrál na koncertu v roce 2017, když mému zesnulému Rudlíčkovi dávali čestné občanství Prahy 2,“ připomněla vdova po klavíristovi Karla Gotta Rudolfu Roklovi (†55).

Bubnoval i na Hradě

V září 2004 vystoupil Ivan Smažík spolu s jazzmany Georgem Mrázem, Emilem Viklickým, Karlem Růžičkou a Rudolfem Daškem na Pražském hradě v rámci akce Jazz na Hradě.

VIDEO: Slováček o zesnulém Štaidlovi (†75): Svědčil mi na svatbě, smrt bratra ho pak srazila na dno

Video
Video se připravuje ...

Slováček o zesnulém Štaidlovi (†75): Svědčil mi na svatbě, smrt bratra ho pak srazila na dno Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
29 fotografií