Hlavní obsah

Francouzské vodárenské firmy Veolia a Suez schválily dohodu o fúzi, týká se i ČR

Paříž

Správní rady francouzských společností Veolia a Suez schválily dohodu o fúzi. Společnosti, které působí v odvětví úpravy vody a distribuce tepla, to oznámily v pátek. Na podmínkách se dohodly již minulý měsíc. Firmy působí ve více zemích včetně České republiky.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ve strojovně třebovické elektrárny společnosti Veolia Energie ČR se zaměstnanci starají o tři parní turbíny.

Článek

Podle dohody z minulého měsíce Veolia koupí většinu Suezu za téměř 13 miliard eur (zhruba 330 miliard Kč). Veolia již v Suezu vlastní podíl 29,9 procenta, napsala agentura Reuters. „Tato dohoda je pro Veolii obřím skokem,” uvedl šéf Veolie Antoine Frérot.

Suez nabídku na převzetí od Veolie dlouho odmítal a považoval ji za neadekvátní. Veolia o menší Suez usilovala s argumentem, že společně si povedou lépe v boji s novými podniky na trhu, zejména s těmi čínskými.

Vědci z Olomouce vyvinuli „šumák“, který vyčistí kontaminovanou vodu

Věda a školy

Veolia zaměstnává po celém světě téměř 180 000 lidí. V České republice firma Veolia Energie ČR a její dceřiné společnosti působí v Moravskoslezském, Olomouckém, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji a také v Praze. Podnik má zhruba 1600 zaměstnanců.

Suez má podíly například v některých vodárenských firmách na Moravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám