Někteří cestovatelé našli ráj, inspirujte se jejich účty na Instagramu

Někteří cestovatelé našli ráj, inspirujte se jejich účty na Instagramu
S příchodem krásného počasí se v lidech probouzí chuť cestovat a snad už se všichni pomalu budeme s ustupující pandemií a očkováním vracet ke svým zvyklostem a cestovatelům se otevřou nové obzory, nebo se vrátí na známá oblíbená místa.

Za poznáním můžete vyrazit i po krásách naší země. Ta i přes svou malou rozlohu nabízí bohatý výběr míst. Na své si přijdou milovníci horské turistiky, průzkumníci tajemných míst, pozorovatelé přírody, milovníci starých časů i romantici, kteří se rádi toulají a objevují skryté poklady roztroušené po celém Česku.

Zdroj: Autor: Stephan Schlachter / Shutterstock

Pokud hledáte inspiraci, kam si vyrazit, můžete zavítat na instagramové účty cestovatelů a zapátrat po zajímavých lokalitách.

Jedním z účtů, který vám zprostředkuje toulky prostřednictvím zajímavých fotografií, je například @uzasna.mista.

Vykoukne na vás záplava krásných fotek a stačí si jen vybrat, kam se vydat na víkendový výlet. Můžete zkusit třeba Šumavu a její v lesích ukrytá ledovcová jezera, nebo Třeboňsko, kraj rybníků, které jsou magické v každé roční době.

Cestování s příběhem

Tak by se dali nazvat cestovatelé-blogeři, kteří se cestování věnují na plný úvazek, a kromě blogů mají také instagramové účty plné neuvěřitelných okamžiků zachycených na fotografiích a krátkých videích.

Dechberoucí fotografie z celého světa má na svém instagramovém účtu bloger a fotograf Quin.

Sara Melotti je mladá cestovatelka, která původně chtěla objektiv fotoaparátu zaměřit na nádherná místa a „snové okamžiky“, které potká na svých toulkách. Nakonec se rozhodla fotit i realitu všedních dní obyvatel zemí, které jsou pro turisty exotickým rájem a mnohdy tak ukazuje i drsnější tvář zemí, které navštíví. Její fotografické poselství najdete na @saramelotti, kam směřuje přes 70 tisíc sledujících.

Dechberoucí fotografie z celého světa má na svém instagramovém účtu bloger a fotograf Quin, který pověsil práci účetního na hřebík a objevuje s fotoaparátem a kamerou svět. Spolu s 1,3 miliony sledujících se můžete na jeho okouzlující výstavu z cest podívat na účtu @everchanginghorizon.

Daniel Kordan se zaměřil na focení krajiny a dokáže zachytit neuvěřitelné až surrealistické záběry z přírody, které oceňuje na jeho účtu @danielkordan 1,7 milionů lidí, kteří mají sen taková místa jednou navštívit.

A co je vašim cestovatelským snem?

Zdroj: