Benešová chtěla jeho hlavu, ale... Zeman sám rezignoval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Benešová chtěla jeho hlavu, ale... Zeman sám rezignoval

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal rezignaci.
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal rezignaci. (Foto Blesk - Mária Rušinová)

Kárnými žalobami i odvoláním hrozila ministryně spravedlnosti Marie Benešová (73, za ANO) nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi (48). Ten jí ale vypálil rybník a rozhodl se sám odejít.

Tlaky Benešové jsou důvodem, proč šéf žalobců končí k 30. červnu. „Tlaky jsou poměrně velké. Ne že bych byl někdo, kdo by se bál, ale když věnujete většinu času těmto půtkám, tak si myslím, že je to celkem zbytečné,“ řekl Zeman. Naposledy kárnou žalobou ministryně hrozila Zemanovi kvůli kauze Vrbětice – šéf žalobců se prý neměl k živému případu vůbec co vyjadřovat. Zemanova rezignace ale Benešovou překvapila. „Vzhledem k tomu, že jsem rezignaci nejvyššího státního zástupce neočekávala, a nebyla doručena na ministerstvo spravedlnosti, navíc Pavel Zeman do 30. června 2021 zůstává ve funkci, jméno jeho nástupce s ohledem na výše uvedené sdělím až následně,“ uvedla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.