Do botanické zahrady v Troji míří první stovky návštěvníků. Kupte si on-line vstupenku

Od pondělí 12. dubna 2021 je opět otevřená Botanická zahrada hl. m. Prahy. I přes nepřízeň počasí do zahrady zamířily první stovky návštěvníků. Otevřený areál přivítaly rodiny s dětmi i obyvatelé sousedních Bohnic a Troji. Přístupné jsou zatím pouze venkovní expozice, ale i tak je na co se dívat. Barvami hýří Ornamentální zahrada, magnolie kvetou v Japonské zahradě i na Pivoňkové louce. V oblasti Horní zahrady čeká pestrý jarní háj. Při procházce venkovními expozicemi se návštěvníci mohou zastavit u okénka bistra nebo zakoupit místní víno z vinice sv. Kláry. Nově mohou zájemci využít nákup e-vstupenek na webu www.botanicka.cz.

„Je zřejmé, že fanoušci naší zahrady už se otevření nemohli dočkat. S přihlédnutím k počasí, které první den zavládlo, nás zájem příjemně překvapil. Očekáváme, že v následujích dnech to bude podobné a trochu více lidí by mohlo dorazit o víkendu. Rád bych upozornil na možnost nákupu e-vstupenek on-line, což je u nás novinka a pro návštěvníky to znamená větší pohodlí. Na tuto sezónu připravujeme řadu tradičních a oblíbených akcí, zajímavý program a spoustu novinek,“ uvádí Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Do zahrady lze vstupovat pouze hlavními vstupy, tedy v ulicích Nádvorní, K Pazderkám a u autobusové zastávky Kovárna v ul. Trojská,  které jsou otevřené denně od 9 do 19 hodin. Pro návštěvníky je otevřené výdejní okénko rostlinného bistra Botanická na talíři a od 17. dubna bude otevřené i okénko vinotéky na vinici sv. Kláry. Vstupenky je možné zakoupit přímo v pokladnách, s ohlednem na komfort návštěvníků však botanická zahrada doporučuje zakoupit vstupenky on-line prostřednictvím webových stránek www.botanicka.cz. Provoz botanické zahrady se řídí aktuálně platnými opatřeními.

 

Foto: www.botanicka.cz