Je mi čtyřikrát dvacet, směje se Iva Janžurová v narozeninovém Toboganu

15. květen 2021

Tobogan k osmdesátým narozeninám oblíbené televizní, filmové, divadelní a rozhlasové herečky Ivy Janžurové. Poslechněte si, jak herečka, která tvrdí, že neumí hrát na žádný nástroj, v Toboganu hraje a doprovází píseň Madamme de Janjour. Moderuje Aleš Cibulka. 

„Když máme někoho rádi, vymýšlíme zdrobněliny. A proto dnes slavíme Janžurku,“ vítá Aleš Cibulka Ivu Janžurovou v Toboganu. Herečka slaví osmdesátiny a při této příležitosti si pozvala hosty, ke kterým ji pojí přátelství.

„Mně bude čtyřikrát dvacet. Věk mi nic neříká,“ komentuje herečka svůj věk. „Můj muž Stanislav Remunda tvrdil, že chce pohřeb bez obřadu. Já bych si přála oslavu bez obřadu, ale jak vidíte, nejde to,“ usmívá se Janžurová.

Madamme de Janjour k poctě Ivy Janžurové

První dárek věnoval herecký kolega Igor Orozovič, který přišel i se svou kapelou a zahrál spolu se zpěvačkou Veronikou Lazorčákovou písničku Madamme de Janjour k poctě oslavenkyně.

Iva Janžurová a Aleš Cibulka v Toboganu

„To mi vyrazilo dech na dlouhou dobu,“ svěřuje se Iva Janžurová, když si píseň poslechla. „Já mám celý život mindrák, protože neumím hrát na žádný nástroj,“ směje si Iva Janžurová. I přesto v Toboganu zahrála a zazpívala.

„Jste fakt hustá,“ oceňuje Orozovič Ivě Janžurové své pocity, které měl při sledování Nemocnice na kraji města, kde herečka ztvárnila roli sestry Huňkové. 

Inscenace Pusťte mě ven bude mít premiéru v červnu 

Herečka pozvala i na červnovou premiéru hry Pusťte mě ven, kterou zkouší s dcerou Sabinou Remundovou.

O čem hra pojednává? „To se nesmí prozrazovat, ale bude to něžně humorné,“ naznačuje Sabina a svoji maminku při tom oslovuje Ivuško. Premiéra bude 30. června pod Žižkovskou věží a poté se bude hrát v Divadle Kalich.

V Toboganu vystupují i Eva Holubová, která přinesla obraz a kardiolog Petr Neužil, který přišel s košem plným květin. Iva Janžurová byla zapsána i do Síně Slámy.

Soutěžní otázka

Soutěžní otázka: Kolikrát v písničce zaznělo Madamme de Janjour? Napište na tobogan@rozhlas.cz

Díky které roli Iva Janžurová nosí perly? Co bylo v narozeninovém videu, které pro herečku natočili lékaři Na Homolce? Jaký vtip o chatě vyprávěla Eva Holubová? Hraje v Toboganu oslavenkyně na chrastítko, nebo na perkuse? Jaký význam má otírání šprušliček u dětské postýlky? 

autor: mka

Související