Ženě dali omylem čtyři dávky vakcíny proti koronaviru. Efekt je překvapivý

Přidat na Seznam.cz

Nové informace o ženě, které omylem podal lékař a zdravotní sestra, namísto dvou dávek vakcíny proti koronaviru podali dávky čtyři.

K chybě došlo v italském městě Massa. Sestra dnes vysvětluje, že byla velmi vystresovaná, a proto udělala chybu. Přestože se původně 23-letá pacientka cítila dobře, po několika dnech se objevily velmi překvapivé příznaky. Lékaři stále nevědí, co mají dělat. Jaké jsou příznaky ženy, které byly omylem podány čtyři místo dvou dávek vakcíny proti koronaviru?

Tato Italská žena měla opravdu smůlu. Šla se očkovat proti koronaviru a mezitím se kvůli omylu zdravotníků dostala jen do potíží. Lékař a sestra podali 23-leté čtyři místo dvou dávek vakcíny proti koronaviru od Pfizeru. Sestra dnes vysvětluje, že byla velmi vystresovaná, a proto udělala chybu. Co se stalo ženě? 23-letá pacientka se zpočátku cítila dobře a vrátila se domů, ale po několika dnech se objevily velmi překvapivé příznaky. Jaké?

Žena měla neustále žízeň, i když vypila a stále pije sedm litrů vody denně. Ukázalo se, že je velmi dehydratovaná. Žena se vrátila do nemocnice a podstupuje testy, lékaři však stále nevědí, jak jí pomoci. Ale to není všechno. Někteří lékaři, kteří ženu vyšetřovali, tvrdí, že paradoxně, místo toho, že místo dvou dávek vakcíny proti koronaviru byly podány čtyři, tělo možná neprodukovalo protilátky a očkování se bude muset opakovat. Tentokrát se správným počtem dávek. 23-letá žena nebude lékaře a sestru žalovat, uvedla.