Obchodní centra po měsících zažívají nápor zákazníků. Lidé nakupují hlavně oblečení a nábytek

Davy lidí využívají první víkend otevřených obchodů a od ranních hodin navštěvují nákupní centra nejen v Praze, ale také v Brně a dalších městech. Fronty se vytváří před obchody s oblečením a obuví. Na hranici kapacity jsou obchodní domy IKEA. Návštěvníkům center chybí možnost využít odpočinkových zón, kde by se na chvíli posadili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:43 15. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fronta čekajících v nákupním středisku.

Obchody byly kvůli pandemii koronaviru zavřené více než čtyři měsíce. Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Obchody byly kvůli pandemii koronaviru zavřené více než čtyři měsíce. První návštěvníky mohly přivítat v pondělí, nyní mají otevřeno první víkend. Návštěvníkům center chybějí místa k sezení, která musela centra z nařízení vlády odstranit nebo zahradit.

V pátek přibylo nejméně nakažených za všední den od poloviny září. Očkování ale zpomalilo

Číst článek

Velký nápor sledují v sobotu od otevření všechny čtyři obchodní domy IKEA, které firma v České republice provozuje. Aktuální obsazenost mohou lidé sledovat na jejím webu.

Nakupující v Praze vyrazili například do obchodního centra Nový Smíchov. Ačkoliv provoz byl klidný, kratší frontu lidé stáli před obchodem New Yorker. U několika oblíbených prodejen byly už předem koridory pro regulaci řady.

Větší provoz panoval v obchodním centru Letňany. Delší fronty byly například u obchodů Sinsay nebo Cropp, které nabízejí módu především pro mladé. Kromě prodejen s oblečením byly fronty u pokladen také v prodejnách obuvi.

Přestože Galerie Harfa není podle své marketingové manažerky Martiny Tlusté tradiční víkendové obchodní centrum, mnoho lidí v sobotu využilo příležitost znovuotevřených obchodů a přišlo na nákupy. „Návštěvnost je tak zhruba na stejné úrovni jako v uplynulých dnech, kdy byla o 60 procent vyšší oproti týdnu před rozvolněním, což je v rámci našeho očekávání,“ uvedla Tlustá.

Parkoviště před Jihlavským Möbelixem s více než stovkou parkovacích míst bylo kolem 15.00 plné, přijíždějící auta čekala v řadě na uvolnění parkovacího stání. „Návštěvnost je určitě oproti pracovním dním trojnásobná,“ uvedl Jakub Horák, manažer prodejny Möbelix. Na lidech je podle něho vidět chuť nakupovat.

Hlavně pro oblečení a boty přijela v sobotu do Jihlavy s rodinou i Renata Spilková z Polné na Jihlavsku. „A také jsme si chtěli dát něco dobrého. Hledali jsme aspoň nějaké bobky na sednutí, ale nic tady není, tak to sníme tady u zábradlí, než půjdeme na autobus,“ řekla Spilková.

V Olympii v Brně na výpadovce z krajské metropole ve směru na Břeclav tomu nebylo jinak. Fronty lidí stály před obuví, ale čekalo se i před obchody s oblečením. Zájem o nákupy byl také v obchodním centru Futurum v Brně. 

kuc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme