Oslavu na střeše obchodního domu ukončila policie. Provozovateli klubu hrozí pokuta až tři miliony

Pražská policie v sobotu brzy ráno zasahovala na nelegálně pořádané party na střeše obchodního domu Kotva v centru metropole. V tanečním klubu bylo asi 160 lidí, převážně cizinců. Za porušení vládních nařízení v souvislosti s epidemií koronaviru hrozí provozovateli klubu a účastníkům akce pokuta až tři miliony korun.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nelegální párty u Osečku na Nymbursku.

Platná protiepidemická opatření neumožňují provoz restaurací a restauračních zahrádek. Konat se nesmějí koncerty, hudební vystoupení, oslavy či taneční akce. Ilustrační foto | Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Na party v obchodním centru na náměstí Republiky upozornili policii zhruba hodinu po půlnoci strážníci.

„Zjistili jsem, že se v prostorech klubu nachází asi 160 osob. V převážné většině to byli cizinci,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Šéf prezidentovy ochranky i jeho náměstek dostali pokutu za oslavu na střeše Arcibiskupského paláce

Číst článek

Kvůli podezření z porušení vládních protiepidemických nařízení policisté zjistili totožnost účastníků večírku. Případ předají hygienikům, kteří mohou ve správním řízení uložit provozovateli podniku pokutu až tři miliony korun.

„Na místě byl zajištěn také 24letý cizinec, který intervenoval do zákroku policistů,“ uvedl mluvčí. Policisté muže za použití donucovacích prostředků převezli na služebnu. Je podezřelý z přestupku.

Platná protiepidemická opatření neumožňují provoz restaurací a až do pondělí 17. května ani restauračních zahrádek. Konat se nesmějí koncerty a jiná hudební vystoupení, oslavy či taneční akce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme