TOPlist

Samsung neuhlídal Galaxy A22. Dáte přednost AMOLEDu, nebo 5G?

Galaxy A22 2

Samsung se chystá rozšířit oblíbenou řadu smartphonů Galaxy A o další smartphone. Vybaveností bude v portfoliu výrobce spadat do spodních pater, ovšem i tak bude mít šetřivým zájemcům co nabídnout. Díky serveru 91mobiles si můžeme chystanou novinku představit s předstihem.

Samsung Galaxy A22 a A22 5G: jedno tělo, dvě výbavy

Samsung Galaxy A22 dorazí na trh ve dvou variantách – s podporou sítí 5G a bez ní. Obě verze dostanou 6,4“ Full HD displej a plastové tělo v bílé, černé, fialové a zelené barvě. Shodná je i kapacita baterie 5000 mAh a podpora rychlejšího 15W nabíjení.

galaxy a22
Samsung Galaxy A22

I když oba telefony vypadají podle zveřejněných renderů takřka identicky, rozdílů mezi nimi najdeme víc než dost. 5G varianta bude mít:

  • větší tloušťku (8,5 vs. 9 mm)
  • větší hmotnost (185 vs. 205 gramů)
  • LCD displej, základní model přitom dostane AMOLED
  • čtečku otisků prstů v zamykacím tlačítku, základní model ji bude mít v displeji
  • o jeden fotoaparát méně
galaxy a22 5g
Samsung Galaxy A22 5G

Kvůli bezdrátové konektivitě bude odlišný i čipset – základní model bude pohánět MediaTek Helio G80, mozkem 5G varianty bude výkonnější Helio Dimensity 700. Fotovýbava bude u obou modelů takřka totožná – 13Mpx selfie kamerka, 48Mpx hlavní snímač a 5Mpx širokáč. Do počtu nebudou chybět ani 2Mpx kamerky, u 5G varianty jedna, u 4G modelu rovnou dvě. Oba telefony bude softwarově pohánět systém Android 11 s nadstavbou One UI 3.1.

Dá se předpokládat, že Samsung představí řadu Galaxy A22 někdy v následujících týdnech.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku