15. května 2021 • 19:52

Rangers, mistři bez porážky. Ligu ovládli o 25 bodů před Celtikem

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Rangers jako druhý tým v historii vyhráli skotskou ligu bez jediné porážky. Na závěr soutěže svěřenci Stevena Gerrarda deklasovali Aberdeen 4:0 a ovládli tabulku s náskokem 25 bodů na druhý Celtic. Právě jejich glasgowský rival před čtyřmi lety jako první prošel soutěží bez prohry.



Rangers vyhráli všech 19 domácích zápasů. V rekordních 26 utkáních neinkasovali a za celou ligovou sezonu obdrželi jen 13 branek, což se také dosud nikomu nepovedlo.

Titul si zajistili už na začátku března a ukončili devítiletou nadvládu Celticu. Krátce poté vypadli s pražskou Slavií v osmifinále Evropské ligy po skandální odvetě v Glasgow.

„Už je to dlouho, co jsem cítil závan šampaňského. Užívám si to,“ řekl trenér Gerrard. „Přišel jsem ve složité době. Tři roky jsme bojovali den co den, abychom tohohle dosáhli,“ dodal bývalý hráč Liverpoolu.

K Ibrox Parku přišly oslavit úspěch tisíce fanoušků, přestože současná opatření proti koronaviru ve Skotsku povolují venku shromažďování v maximálně šestičlenných skupinkách. Policie proto příznivce vyzývala, aby se rozešli.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud