Ota Jirák natáčel zavřený ve věznici na Borech a nebylo mu tam zrovna dobře

 Celebrity 
15. května 2021 20:53 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Herec Ota Jirák skončil ve věznici Bory v Plzni v rámci natáčení filmu Bastardi 4 - Reparát Jaroslav Hauer
Skončit v nemocnici je často velmi nepříjemné a i kdekdo z českých umělců si to vyzkoušel na vlastní kůži. Ale skončit za katrem, to už je jiná káva, i když jde jen o pracovní povinnost. Své o tom už ví herec a dabér Ota Jirák, který nedávno oslavil 70. narozeniny. Vyzkoušel si na vlastní kůži, jaké to je být zavřený na Borech.

Jirák ve vězeňském mundúru a v nefalšované cele, kde v okolí sedí vrazi, násilníci, zloději a další kriminálníci, skončil jako představitel starého mukla v nově připravovaném filmu Tomáše Magnuska Bastardi 4 - Reparát.

"Byla to zajímavá zkušenost, ale trochu tísnivá. Ten den se dal vydržet, i dva bych asi dal, ale dál, no nevím. Když za vámi zaklapnou ta železná vrata a pak ty dveře u cely, není to příjemný pocit. Díky bohu, že šlo jenom o roli," svěřil se Ota Jirák, který se na natáčení sešel s režisérem Tomášem Magnuskem, který hraje hlavní roli učitele Majera. Ten se po deseti letech dostává díky milosti prezidenta na svobodu, kde na něj čeká jeho kamarád v podání herce Zdeňka Godly. 

„Protože jsme museli podstoupit testy a respektovat přísná opatření kvůli covidové situaci, museli jsme štáb a počet herců omezit na minimum. Takže v mundúru skončil i náš výkonný producent Karen Murín nebo náš fotograf Jarda Hauer. Ale užili jsme si to, ovšem stačilo, déle bych tu taky být nechtěl," svěřil se Magnusek.

Ten také prozradil, že Bastardi 4 - Reparát budou úplně jiní, než byly předchozí tři díly. I když tam bude řada vypjatých situací, často velmi dramatických, bude to více s nadhledem a humorem, někdy i dost ostrým.

Na Borech se natáčely jedny z prvních scén filmu. Všichni si to náležitě užili. Nejenom ve vězeňské cele, na chodbách, ale i na vězeňském dvoře, kam jinak odsouzení chodí na „vycházky“. „Dostali jsme i skvělý oběd, který věznice uvařila. Chovali se k nám skvěle a patří všem velké díky za tu možnost a vstřícnost tohle zrealizovat. Moc si toho vážíme,“ dodal Magnusek.

Film Bastardi 4 – Reparát, kde se v hlavních rolích kromě Jiráka, Magnuska a Godly, představí i Gabriela Gášpárová, Bára Mottlová, Jaroslava Obermaierová, Carmen Mayerová, Eva Čížkovská, Natálie Grossová, Jiří Krampol, Jan Přeučil, Igor Bareš nebo Karlos Vémola, přijde do kin koncem tohoto nebo začátkem příštího roku. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod