Princ Harry se od expertů na britskou královskou rodinu dočkal drsné kritiky poté, co si v dalším ze svých rozhovorů veřejně stěžoval, že byl po celý svůj život „obětí“. V podcastu herce Daxe Sheparda, který se jmenuje Armchair Expert, se totiž nechal slyšet, že se sice narodil do rodiny s mimořádnými privilegii, ale nyní věří, že se to změnilo, protože loni opustil královský život s Meghan Markleovou (39). Přiznal, že prý nenáviděl královský život natolik, že ho chtěl už před lety pověsit na hřebíček a vzdát se svých titulů a povinností. Svůj život přirovnal k filmu Truman Show – to když hlavní hrdina v podání Jima Carreyho (59) zjistí, že jeho život je jenom televizní show, a on je na každém kroku sledován kamerami jako zvíře v ZOO.

Na Shepardovu otázku, zda se při plnění královských povinností cítil „v kleci“, Harry odpověděl: „Jaká práce je v pořádku? Usmívej se a snes to. Přežij to. Bylo mi něco přes dvacet a myslel jsem si, že tu práci nechci, nechci to dělat. Podívejte se, co se stalo mé matce. Bál jsem se, že jakmile se někdy usadím a budu mít manželku a rodinu, stane se to znovu,“ připomněl svou matku, tragicky zesnulou princeznu Dianu (†36).

Viděl jsem za oponu, viděl jsem ten obchodní model. Viděl jsem, jak to celé funguje, a nechci být toho už nadále součástí,“ zdůraznil. Po setkání s Meghan prý absolvoval terapii. Tehdy „praskla bublina“ a on se rozhodl „přestat si stěžovat“. Jak mu ale mnozí vyčítají, moc dlouho mu tohle přesvědčení nevydrželo...

VIDEO: Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny! Mall.tv

Však také Angela Levinová, která v roce 2018 napsala knihu Harry: Conversations with the Prince, v reakci na jeho slova napsala na twitter: „Harry je podcastu Daxe Sheparda opět za oběť, když líčí, jak přišel o své privilegovaného postavení. Takže jeho dům se 16 koupelnami není pro privilegované?“ rýpla si do sídla páru v hodnotě 14,65 milionů dolarů (310 milionů korun) v Montecitu v Kalifornii, kde Harry spolu s Meghan a synkem Archiem (2) žijí od loňského léta, poté, co se na začátku loňského roku vzdali své pozice v královské rodině.

Ve vilce na okraji města Santa Barbara je kromě devíti ložnic, šestnácti koupelen, dětské herny nebo obří knihovny také posilovna, divadlo, wellness koutek s vířivkou a saunou, a vinný sklípek. A v okolí bydlí vlivné celebrity. Někdo by si skoro mohl myslet, že přesně takhle bydlí „privilegovaní“ lidé...

Fotogalerie
67 fotografií