LaLiga - souhrn 37. kola: Atlético Madrid zůstává na čele

16.05.2021, 20:30
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid otočilo zápas s Osasunou a zůstává na čele o dva body před městským konkurentem Realem, jenž vyhrál na půdě Bilbaa. Šanci na mistrovský titul ztratila Barcelona, která prohrála s Celtou Vigo. Sevilla pro změnu inkasovala debakl od Villarrealu, před kterým však po další výhře zůstává Real Sociedad a také Betis, jenž zdolal Huescu. Šanci na záchranu posílilo Elche, které vyhrálo v Cádizu. Do druhé ligy má namířeno Eibar...

Deportivo Alavés - Granada CF 4:2

16.05.2021 18:30

Góly: 8. Pere Pons, 21. Rubén Duarte, 66. Joselu, 72. Luis Rioja - 31. Jorge Molina, 63. Antonio Puertas

Deportivo předvedlo na domácí půdě skvělou show a nasázelo Granadě čtyři branky! Především díky nim dnes vyhrálo, což znamená, že už za žádných okolností nemůže sestoupit. Granada naopak zůstává na desátém místě.

Alavés dokonale ukázal, jak se bojuje o záchranu. Dnes potřeboval vyhrát, aby měl jistotu záchrany a povedlo se mu to výtečně. V tomhle zápase se diváci museli hodně bavit, protože jim obě jedenáctky nabídly dohromady šest branek. Většinu z nich měla na svědomí domácí ekipa.

Depor nehodlal nic ponechat náhodě. Svůj střelecký účet v tomto utkání otevřeli domácí už v 9. minutě. Luis Rioja se dostal na kraji vápna před svého soupeře a poslal míč na střed vápna. Brankář Escandell ho jen vyrazil k nohám dobíhajícího Pereho Ponse a tomu už nedělalo žádné problémy dostat balón do sítě - 1:0.

Pons o pár minut později pálil z voleje jen těsně nad bránu. Z pohledu Deportiva se celá situace odvíjela stále lépe a lépe. Po dvaceti minutách balon po rohovém kopu hlavičkoval Lejeune do břicha spoluhráče Rubéna Duarteho, který jej se štěstím dostal do prázdné brány. Hosté sice chvíli reklamovali Duarteho ofsajd, ale ani VAR jim zapravdu nedal.

Naději na tři body z pohledu hostí přeci jen trochu oživila minuta jednatřicátá, kdy se do vápna dostal rychlík Jorge Molina, zasekl si míč před kolem proplouvajícím Laguardíou a střelou pod víko nedal brankáři Pachecovi šanci na zákrok - 3:1.

Pět minut před koncem první půle mohl Depor zase trochu odskočit svému soupeři, když se balon dostal po centru na druhou stranu vápna, kam si naběhl naprosto nehlídaný Lucas Pérez. Ten pálil do brány, jenže brankář Escandell předvedl famózní zákrok a jeho ránu nohou vyrazil! Pak oběma týmům trochu trvalo, než zapnuly na plné obrátky, ale po hodině hry se hra začala dynamicky měnit ve zběsilém tempu.

Nejprve Granada trochu překvapivě srovnala. Darwin Machís utekl s míčem na kraji hřiště až do vápna a v něm našel volného Antonia Puertase, jehož první dotyk s míčem znamenal srovnání. Jenže po třech minutách bylo vše zase úplně jinak. Obraně Granady pláchl Joselu, naběhl si na pas od Laguardii a z voleje Escandella propálil - 3:2.

Definitivní tečku za utkáním a vlastně i cestou za záchranou dal pro Deportivo klíčový útočník Luis Rioja. Ten dostal krásný pas na kraj vápna, zpracoval si míč a napálil jej perfektně na zadní tyč, kam Escandell zkrátka nemohl - 4:2.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:1

16.05.2021 18:30

Góly: 68. Nacho

Real Madrid zvládl vyhrát na horké půdě Athleticu Bilbao, ale ze zápase Atlética pro něho přišly špatné zprávy. Colchoneros v samotném závěru přetlačili Osasunu a uchovali si první příčku. O španělském titulu tak rozhodne poslední kolo za týden. Zápas na San Mamés nabídl jen jednu branku, kterou vstřelil sváteční střelec Nacho Fernández.

Nebyl to v prvním poločase kdovíjak záživný fotbal. Real si uvědomoval nutnost zvítězit, ale zase nechtěl bezhlavě útočit a tím vystavovat Basky rychlým kontrům. Šancí bylo po skrovnu. Rodrygo po zajímavé přihrávce v klíčový moment podklouzl a po půlhodině hry chtěli hosté pokutový kop po ruce Morcilla, který sudí Lahoz neodpískal.

Bilbao si vytvořilo jen jednu možnost, z volného přímého kopu zamířil těsně vedle Berenguer a Courtois se pro jistotu rychle přemístil k tyči, ačkoliv zasahovat nemusel.

Ani jedna strana neudělala o přestávce změny a tak se pokračovalo ve stejném tempu. Až v 63. minutě měl Real Madrid obrovskou šanci. Po rohovém kopu hlavičkoval do břevna záložník Casemiro!

Hosté potřebovali vstřelit kýžený gól a v 69. minutě se jim to povedlo. Real nejprve rozehrál roh nakrátko, ale vzápětí přilétl centr, který obrana Basků nedokázala odvrátit do bezpečí a po přízemním centru se na vzdálenější tyči prosadil do prázdné branky obránce Nacho Fernández. Dvacet minut před koncem se dostal Real na první místo tabulky, protože Atlético ve stejnou dobu remizovalo.

Zidanovi svěřenci se za stavu 1:0 už nikam nehnali a soustředili se na údržbu výsledku, což se jím vůbec nemuselo vyplatit. Pět minut před koncem bylo Bilbao blízko vyrovnání, ale Mikel Vesga ve stoprocentní šanci selhal. Bilbao vyrovnat nedokázalo a v závěru ještě přišlo o vyloučeného veterána Raúla Garcíu, který dostal od Lahoze v přerušené hře rovnou červenou kartu. Real Madrid zvítězil, ale z Wanda Metropolitáno pro něho přišly špatné zprávy. Atlético minutu před koncem rozhodlo duel s Osasunou a zůstalo na prvním místě.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CA Osasuna 2:1

16.05.2021 18:30

Góly: 82. Renan Lodi, 88. Luis Suárez - 75. Ante Budimir

Atlético předvedlo další parádní show. Ačkoli Osasunu v ofenzivě místy neskutečně drtilo, samo inkasovalo z ojedinělé šance soupeře. Ale nevzdalo se a díky dvěma pozdním zásahům otočilo utkání ve svůj prospěch!

Atlético mělo všechno ve svých rukou a kdyby nezaváhalo, mohlo by směrem k titulu udělat rozhodující krok. Colchoneros si byli velmi dobře vědomi situace a pod vedením trenéra Simeoneho moc nehrozilo, že by utkání podcenili. Nepočítali ale asi s houževnatostí svého soka. Ten přežíval prakticky každou šanci, kterou si Atlético vypracovalo.

Tu první už po deseti minutách, kdy se důrazný Luis Suárez dostal ve vápně k míči a zakončoval velmi dobře, jenže narazil na skvělého brankáře Herreru, který vytáhl perfektní zákrok. Brankář z Pamplony si následně poradil s další skvělou ránou Ángela Correy, kterou vyrazil na poslední chvíli nohou, stejně jako vyrážel i následnou hlavičku do středu brány.

Atlético mělo dost velkou smůlu, když po dvaadvaceti minutách pálil Luis Suárez po rychlém ataku jen do tyče za Herrerovými zády. Nepřekonal ho ani Correa ránou z úhlu a těsně vedle tyče pálil navíc i Suárez. Ke konci poločasu, v němž Atlético opravdu drtilo svého soka, se neprosadil tvrdou ranou zpoza vápna ani záložník Saúl.

Dlouho se zdálo, že ani po změně stran prostě není Atléticu gól přán. A tohle nutkání se z hlav Colchoneros jen tak nevytratilo. Po hodině hry totiž Stefan Savić zakončil prodloužený centr na zadní tyč a uklidil ho k tyči, jenže VAR branku pro jeho ofsajd neuznal!

A tak Rojiblancos dál zaměstnávali brankáře Herreru. O sedm minut později přidali druhou branku, ale ani střela Yannicka Carrasca pro ofsajd neplatila. Ze zdánlivě klidného utkání se pro Atlético brzy stala noční můra. Dvacet minut před koncem totiž centr na zadní tyč dopravil do sítě hlavičkující Ante Budimir! Chvíli to vypadalo, že Oblak jeho ránu vyrazil, ale míč dávno přešel brankovou čáru.

Atlético se ale dokázalo znovu dostat hrobníkovi z lopaty. Osm minut před koncem slavila úspěch spolupráce dvou střídajících hráčů. Félix nahrál obloučkem do vápna na nabíhajícího Renana Lodiho a ten tvrdou ranou pod víko nedal Herrerovi šanci - 1:1.

Drama vrcholilo. A Atlético znovu prokázalo neskutečnou morální sílu. Pouhou minutu před koncem totiž Carrasco umotal na hraně vápna dvojici soupeřů a naservíroval míč na střed. Tam si seběhl Luis Suárez a přesnou ranou pokořil Herreru!

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Celta Vigo 1:2

16.05.2021 18:30

Góly: 28. Lionel Messi - 38. Santi Mina, 89. Santi Mina

Nečekanou porážku si připsala kolo před koncem Barcelona. Proti Celtě Vigo se sice dostala do vedení, ale soupeř vyrovnal a pak využil vyloučení Lengleta ke vstřelení vítězné branky. Tři body z Camp Nou zařídil minutu před koncem Santi Mina, toho zápasu dvougólový.

Celta Vigo vyhrála na Camp Nou po více než šesti letech a potvrdila v závěru sezony excelentní formu. Barcelona už zřejmě vzdala boj o titul, ale v posledním zápase na vlastním stadionu chtěla vyhrát a základní jedenáctka v čele s hvězdným Messim tomu odpovídala.

Barcelonští jako obvykle drželi balón a Celtu vlastně k ničemu nepouštěli. Ve 28. minutě pak odemkl hostující defenzivu Lionel Messi, na jehož hlavu se snesl precizní Busquetsův centr. Byl to očekávaný výsledek, ale nevydržel dlouho a Celta Vigo přispěchala o deset minut později s odpovědí. Santi Mina dostal za pokutovým územím spoustu prostoru i času a na jeho ránu Ter Stegen vůbec nezareagoval - 1:1.

Ronald Koeman nachystal o přestávce první střídání a Pedriho nahradil Puig. Barcelona pak zase držela balón a po hodině hry zmařil zajímavou možnost Araújo, který na malém vápně hlavičkoval trestuhodně nad.

Určitě se nedá hovořit o drtivé převaze Katalánců. Celta Vigo hrála vyrovnanou partii a v závěrečné desetiminutovce se jí naskytla velká možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Stoper Lenglet uviděl za ostrý faul druhou žlutou kartu a Barca dohrávala v početní nevýhodě. Celta měla na její využití jen pár minut a povedlo se. Minutu před koncem se Solariho centr snesl na břevno a k bezprostřední dorážce se okamžitě natlačil Santi Mina. Jeho druhá branka v zápase znamenala překvapivé vítězství 2:1.

Barcelona tak definitivně ztratila naději na titul a sezonu skončí na třetím nebo čtvrtém místě. Naopak Celta potvrdila výtečnou formu, vyhrála i pátý zápas v řadě, ovšem na poháry to nestačí a sezonu s jistotou zakončí na osmém místě.

Více informací k zápasu

Real Betis - SD Huesca 1:0

16.05.2021 18:30

Góly: 57. Borja Iglesias (pen.)

Huesca si dost komplikuje cestu za záchranou, protože ze Sevilly odjíždí bez bodů. Domácímu Realu Betis stačila k výhře jen jedna trefa, kterou měl na svědomí penaltový střelec Borja Iglesias.

Jako by dnes Huesce nebylo přáno vyhrát, její situace a předzápasové plány se začaly komplikovat už v sedmé minutě, kdy musel kvůli zranění odcestovat ze hřiště Denis Vavro. Jinak se ale Huesca držela celkem statečně, poctivě bránila a nedávala Betisu příliš mnoho prostoru.

Kdo trpěl, to byl divák. Za celý první poločas jsme se totiž nejenže nedočkali ani jedné trefy, ale dokonce ani jedné větší šance. Sandro Ramírez si sice několikrát zajímavě nabíhal, ale jako by ho jeho spoluhráči ani jednou neviděli - nahrávku do běhu prostě nedostal ani jednu.

A deset minut po změně stran se plány Huescy na dnešní záchranu definitivně rozpadly. Střídající Gastón Silva totiž po rohovém kopu při pokusu o odkopnutí zahrál příliš vysokou nohou a skolil při tom Borju Iglesiase. A ten se mu pomstil tím nejhorším způsobem. Proměnil totiž nařízenou penaltu, díky níž jinak nepříliš aktivní Betis bral tři body. V samém závěru ještě frustrovaný Escriche dostal za brutální faul na stojnou nohu červenou kartu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 2:1

16.05.2021 18:30

Góly: 13. Carles Aleñá, 84. Takefusa Kubo - 30. Gonzalo Melero

Getafe je dalším týmem, kterému se dnes povedlo vyhrát a díky tomu se i zachránit v nejvyšší lize. Tři body v důležitém utkání s Levante mu vystřelili mladíci Aleñá a Kubo.

Getafe nutně potřebovalo vyhrát a od prvních minut bylo jasně lepším týmem. V desáté minutě se jen marně dožadovalo penalty po pádu Davida Timora ve vápně. Sudí Cordero penaltu nepískal ani po zhlédnutí videa, ale domácím to zas tak moc vadit nemuselo. O pouhé tři minuty později se totiž prosadili regulérně. Cucurella důrazným napadáním vybojoval míč, přihrál pod sebe na hranici šestnáctky a dobíhající Carles Aleñá uklidil míč do správného místa.

Po pár minutách mohli hosté srovnat, když se balon dostal ve vápně k Canterovi, jehož lob z úhlu vápna nakonec těsně přeletěl břevno Soriovy brány. Levante se ale také dočkalo jen pár minut po své velké šanci.

Psala se třicátá minuta, když De Frutos odvedl parádní práci ve vápně, obalamutil svého soka a přihrál zpět za vápno. Tam číhal pozorný Gonzalo Melero, který napálil míč z první přesně k tyči. Sudí se sice ještě ujišťoval, zda nedošlo k nepovolnému bránění před brankářem Soriou, ale nakonec branku uznal.

Getafe mohlo krátce před poločasem opět vést, jenže Mata ránou z voleje napálil jen břevno! Getafe se hnalo za výhrou o poznání dravěji než Levante dvacet minut před koncem pálil Marc Cucurella jen těsně vedle. Za svou aktivitu bylo Getafe nakonec odměněno, když střídající mladíček Takefusa Kubo vybojoval míč, doběhl s ním k vápnu a nádhernou ranou na bližší tyč odstartoval radost trenéra Bordaláse - 2:1.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Elche CF 1:3

16.05.2021 18:30

Góly: 15. José Mari (pen.) - 58. Pere Milla, 64. Diego González, 88. Fidel

Elche ještě žije. V neděli v podvečer totiž dokázalo porazit domácí Cádiz a vzhledem k výsledkům svých konkurentů má stále reálnou šanci na záchranu. Domácímu celku Elche dokonce nadělilo tři branky.

Elche ukazovalo obrovskou chuť a vůli vyhrát. Už ve třetí minutě se málem dostalo do vedení, jenže po Piattiho bravurním centru na zadní tyč zamířil Milla hlavou jen do břevna! O minutu později se připomněl Piatto osobně, protože se dokázal proháčkovat až do zakončení a neskóroval jen kvůli vynikajícímu zákroku domácího brankáře Davida Gila.

Hosté hráli daleko lépe. Takže když Verdú ve vlastním vápně zahrál rukou a sudí nařídil penaltu, byl to šok. A ještě horší to bylo ve chvíli, kdy José Mari penaltu úspěšně proměnil. První půle skončila pro hostující Elche vyloženě zklamáním.

Po změně stran už to ale bylo něco naprosto jiného. Ve 49. minutě Milla hlavičkoval po centru Josana přesně, jenže sudí jeho trefu odvolal kvůli těsnému ofsajdu! Milla se opravdu snažil povznést svůj tým a bojoval. Takže když v 58. minutě dostal do uličky krásný pas od Gutiho a obešel Maura, mohl se po skvělé individuální akci radovat z vyrovnání!

A to nebylo všechno. Po hodině hry se totiž rána z Gutiho kopačky odrazila od tyče jen k nohám Diega Gonzáleze, který střelou na zadní tyč otočil výsledek. A když pak v 88. minutě dostal Fidel plno prostoru ve vápně a na jeho ránu byl brankář Gil krátký, mohlo Elche slavit cennou výhru.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Valladolid 4:1

16.05.2021 18:30

Góly: 6. Alexander Isak, 16. Alexander Isak, 28. David Silva, 35. Adnan Januzaj (pen.) - 82. Marcos André

Real Valladolid je zase hodně blízko sestupu a jeho šance na záchranu jsou spíš teoretické. Za předposlední příčku může mimo jiné porážka od Realu Sociedad a naprosto katastrofální první půle. V ní dostal Valladolid dokonce čtyři branky!

Domácí Baskové po výhře zůstávají na pátém místě, takže stále mohou sezonu označit jako mimořádně úspěšnou. V táboře Valladolidu naopak bude vládnout zklamání, protože hosté spadli na předposlední místo a záchrana už není jen v jejich rukách. Na to, jak důležitý duel hosty čekal, do něj vstoupili nadmíru laxně. Hervías sice v páté minutě zahrával velmi solidní přímý kop, ale brankář Remiro perfektně zasáhl.

A o pouhou minutu později začala bouře, která smetla jakékoli naděje hostujících hráčů. La Real podnikl rychlý kontr, který vedl Alexander Isak. Tomu se povedlo míč nejen udržet, ale i projít přes dvojici hráčů až do zakončení. Mladý střelec, o něhož je v Evropě stále větší zájem, zvolil přízemní ránu k tyči a slavil první branku. Za dalších deset minut už byl rozdíl dvojnásobný. Mkel Oyarzabal totiž ustál souboj ve středu pole, nahrál do vápna nabíhajícímu Isakovi a ten z úhlu dokázal propálit brankáře Masipa!

Minuty hrůzy z pohledu hostí dál pokračovaly. Neuplynula ani půlhodina hry, domácí rozjeli další rychlou kombinaci. Ve vápně se Januzajovi povedlo udržet míč pod kontrolou a předat jej Davidu Silvovi. Ten už sice byl ve velkém úhlu, ale přesto dokázal Masipa propálit.

Ten měl co dělat prakticky neustále a po chvíli musel vytáhnout další skvělý zákrok proti Isakově bombě. Na tu ještě stačil. Ale když za další minutu Olaza ve vápně fauloval pronikajícího Isaka, musel čelit penaltě. A s ní si Adnan Januzaj poradil naprosto chladnokrevně - 4:0.

S tímhle výsledkem už se nedalo nic moc dělat. Krátce po začátku druhé půle navíc završil krásnou akci domácích střídající Portu další trefou, která ale pro ofsajd nemohla platit. Hosté se dočkali čestného úspěchu až osm minut před koncem, když centr Hervíase zakončil hlavou Marcos André zvaný Maranhão. Jenže na oslavy už nebylo ani pomyšlení.

Více informací k zápasu

Valencia CF - SD Eibar 4:1

16.05.2021 18:30

Góly: 3. Gonçalo Guedes, 19. Carlos Soler, 30. Carlos Soler, 49. Gonçalo Guedes - 39. Bryan Gil

Eibar naprosto nezvládl úvod utkání ve Valencii a s domácími Netopýry prohrál vysoko 4:1. A porážka, pod kterou se dvěma góly podepsalo duo Guedes - Soler, stojí Eibar hodně. Ztratil tím totiž jakoukoli šanci na záchranu a v příštím roce se s ním při sledování LaLigy už neuvidíme.

Eibar hrál o hodně. Věděl, že pokud zaváhá a prohraje, bude to pro něj znamenat pád do druhé ligy i přesto, že mu bude zbývat ještě jedno kolo. A proto je překvapující, jak špatně vstoupil do utkání na Mestalle. Absolutně se totiž nesoustředil a první minuty pro něj byly hotovým peklem. Už v té třetí se totiž jeho sny o záchraně začaly rozmělňovat. Carlos Soler vymyslel perfektní nahrávku do vápna na Gonçala Guedese a mladému Portugalci se povedlo prostřelit brankáře Dmitroviće - 1:0.

Hosté se samozřejmě nevzdali a například rána Expósita ze sedmé minuty opravdu stála za zmínku. Jenže prolétla pár centimetrů vedle tyče za brankářem Jasperem Cillessenem! Trest za neproměnění šance na sebe nenechal dlouho čekat. Kapitán Gayá vyslal do vápna Guedese, který se rozhlédl a našel krásným balonem Carlose Solera. Ten byl u míče dřív než jeho strážce a snadno vstřelil druhou branku.

Po třiceti minutách už to bylo 3:0 a Netopýři dál plnili kvótu jednoho gólu za deset minut. Tentokrát Guedes poslal do běhu rozehrávku na Gayu, který odcentroval do vápna. Obrana Eibaru opět nezachytila náběh záložníka Carlose Solera, jenž píchl balon pod padajícím brankářem Dmitrovićem. S Eibarem to už vypadalo hodně špatně.

Nějaký impuls byl nutný a obstaralo jej dvojité střídání. Do hry se deset minut před koncem první půle dostalo duo Gil a Enrich. A výsledek se brzy dostavil. Enrich udržel míč u vápna i přes dvojici dotírajících obránců, roztáhl hru na Correu a ten krásným pasem do vápna našel Bryana Gila, k němuž míč proskotačil až na zadní tyč - 3:1.

Pořád to ale bylo hodně chabé vystoupení hostující obrany. A útok měl dost smůly. Ve 44. minutě totiž dlouhý pas do vápna sebral Kike a napálil z úhlu jen tyč, zatímco dorážku Enricha zlikvidoval brankář Cillessen perfektním zákrokem nohou. Hosté ještě reklamovali ruku, ale sudí nic takového nezaznamenal.

Zaznamenal ale další branku Valencie. A stačily mu k tomu jen čtyři minuty z druhé půle. Maxi Gómez dostal skvělou nahrávku za obranu, poradil si s ofsajdem a v přečíslení nahrál na volného Guedese, jenž si dnes připsal druhou trefu. Eibar doufal v penaltu po pádu Gila a sudí to opravdu asi pět minut řešil s videem, ale nakonec faul Diakhabyho neviděl. A když Cillessena v závěru nepřekonal ani skvěle zakončující Álex García, noční můra Eibaru se stala skutečností.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC 4:0

16.05.2021 18:30

Góly: 34. Carlos Bacca, 47. Carlos Bacca, 66. Gerard Moreno, 79. Carlos Bacca

Málo vídaný výsledek nabídlo utkání dvou ofenzivních gigantů španělské ligy. A trochu překvapivě se výhercem nestala Sevilla, nýbrž bezvadně hrající Villarreal. Ten děkuje především Carlosu Baccovi, který se postaral o hattrick.

Sevilla měla všechno jisté, už ji v sezoně nečekala žádná výzva, zatímco domácí Villarreal bojuje do posledních chvil o kvalifikaci do Evropské ligy. Jedním očkem přitom musel pokukovat po očekávaném finále Evropské ligy tohoto ročníku s Manchesterem United. Favoritem byli přirozeně hosté a ti se také dostali do první větší šance. V deváté minutě De Jong zakončoval přímo do brankáře Asenja, načež Ocampos poslal dorážku vysoko nad.

První minuty opravdu patřily Seville a Villarreal v nich neinkasoval jen díky skvělému Asenjovi. Ten si poradil také s ránou z bezprostřední vzdálenosti od De Jonga, kterému míč proti noze perfektně připravil Suso. Jasně lepší Sevilla brzy litovala neproměňování svých mnohých šancí.

Krátce po odehrání třiceti minut se totiž Villarreal ujal vedení. Rohový kop zakroutil Parejo přímo na hlavu Carlose Baccy, který i přes svou nevelikou postavu dokázal předskočit ostatní konkurenty a trefil šibenici.

Pět minut před koncem první půle ještě De Jongovu falší ránu vychytal dnes velmi spolehlivý brankář Asenjo. A bylo to dost možná klíčové, protože pouhé dvě minuty po změně stran Carlos Bacca zaskočil hostující obranu přesně načasovaným náběhem na nahrávku Gerarda Morena, pak obešel i Bounoua a zakončil do prázdné brány - 2:0 pro "Žlutou ponorku".

A to pro Sevillu pořád nebylo nejhorší. O chvíli později se totiž nechal po druhou žluté kartě vyloučit Diego Carlos, čímž výrazně oslabil prohrávající celek. Jeho obrana se tím pádem rozsypala. V 66. minutě přivez třetí pohromu do jeho vápna Gerard Moreno, který obešel dva protihráče a Bounoua prostřelil k zadní tyči - 3:0.

Zcela rozebranou obranu Sevilly potupila ještě víc 79. minuta. Nejprve Carlos Bacca vyslal do protiútoku Rabu a sledoval, jak proti němu skvěle zasáhl vybíhající Bounou. Míč se ale dostal právě k Baccovi, který jej poslal do prázdné brány a kompletoval svůj dnešní hattrick! A to do sítě týmu, v němž se v Evropě proslavil asi nejvíc.

Sevilla směrem dopředu nepředvedla téměř nic a zaslouženě prohrávala. Poslední ránu z milosti mu mohl zasadit ještě záložník Manuel Trigueros, jenže jeho střela ze střední vzdálenosti nakonec těsně minula tyč za zády brankáře Bounoua.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid37258465:2483
2.Real Madrid37249465:2781
3.FC Barcelona37237784:3876
4.Sevilla FC37235952:3374
5.Real Sociedad3716111058:3859
6.Villarreal CF371513959:4258
7.Real Betis3716101147:4858
8.Celta Vigo3714111253:5453
9.Athletic Bilbao3711131346:4046
10.Granada CF371361847:6545
11.CA Osasuna3711111537:4744
12.Cádiz CF3711101634:5643
13.Valencia CF3710121550:5342
14.Levante UD379131544:5540
15.Deportivo Alavés379111736:5638
16.Getafe CF379101828:4337
17.SD Huesca377121834:5333
18.Elche CF377121832:5533
19.Real Valladolid375161633:5531
20.SD Eibar376121929:5130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
vilp

Zrovna tento vyjebanec...

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético

Reagovat
LAM

Naše efektivita v téhle sezoně

Dnes na střely 17:4 výsledek 1:2,Granada měla 2 střely a dala 2 goly,Levante před pár dny ve druhym poločase 4 šance a tři goly

No myslim, že všechno bylo řečeno.Potřebujem obměnu na několika postech,ale priorita musí bejt hrot.Griezmann se pohybuje všude,jen ne v útoku.

Reagovat
2miguel1

Toto absolutne neni o tomto. Dnes som nepozeral zapas, no proti Granade mala Granada dve superšance na gol, kdežto my sme ju možno prestierali, no vyslovene golova bola len ta jedna. ABSOLUTNE nemame hracov na tento styl hry + Koeman to nevie hrat. Hrame tak naivne az to pekne neni. Totalna NAIVITA z nasej strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně na té hře není vůbec nic zajímavého, máme strašně malý arzenál akcí. Ze středu co nevymyslí průnikovkou Messi a Bus není, z křídla občas pronikne Dembélé a z druhé strany jenom náběhy Alby. A to je v podstatě všechno, ničím nikoho nepřekvapíme a i proto jsme proti lepším týmům neškodní.

Reagovat
2miguel1

Plus po strate lopty to vedia najlepsie timy krasne vykombinovat a utocia prakticky do prazdnej obrany. To je extremna naivita čo to hrame. 1. Nemame Xavi Iniesta 2. Timy to maju uz stokrat prečitane co hrame 3. Presne vedia nas maly arsenal akcii 4. Koeman von

Reagovat
Salfovic

Ter Stegen holt nechytí ani taxík.

Reagovat
smazaný uživatel

Mít v útoku místo Messiho CR7, máte titul kolo před koncem v kapse i s tím zoufalcem na lavičce

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
ttopi

A s Garrinchou by byl klid možná tak 4-5 kol před koncem viď

Reagovat
valloire

samozřejmě

Reagovat
Gazdo

A s Pelém by nám to davali uz pred zaciatkom sutaze lebo ved naco hrat proti nemu

Reagovat
valloire

Samozřejmě, přesně takhle to bylo na MS tenkrát. Přijela Brazílie, hele Pelé a Garrincha, tady je trofej.

Reagovat
PH8

Co ti furt leží ten Garrincha v žaludku Je po něm pojmenována šatna na Maracana, když byl na hřišti s Pelém tak nikdy neprohráli zápas, byl zařazen do nejlepší 11 minulého století.

Reagovat
ttopi

Ale nic. Jen když vidim valoára, tak si vždycky vzpomenu jak spekuloval, že by Garrincha klidně mohl být nejlepším fotbalistou historie

Reagovat
PH8

To asi ne, ale mezi 3 nejlepší hráče jižní Ameriky po Pelém a Maradonovi klidně

Reagovat
ttopi

To asi taky ne, ale byl to zkrátka moc dobrý hráč

Reagovat
valloire

To jsem nepsal. Upřednostnil jsem ho při tý jedenáctce FIFA na křídlo před Messim, to zas jo.

Reagovat
ttopi

Jo, tak takhle to bylo. I to mi přijde vtipný, ale budiž, to už je věcí názoru

Reagovat
valloire

A co je na tom tak vtipnýho? Garrincha po zranění Pelého dotáhl Brazílii k titulu na MS celkem suverénně. jeho výkony na největším turnaji se s Messiho nedají vůbec porovnat. Messi vedle něj vypadá na MS jako lempl. Říká ti něco jméno Altafini? Garrincha byl lepší než on, tak si představ co by asi tak dokázal v Evropě. O Pelém se nemá cenu bavit.

Reagovat
ttopi

Dobře, na MS je Garrincha lepší než Messi, nemám s tím problém.

Ale pojem fotbalista historie, tam musíš vzít v potaz každý den fotbalistovo života, ne jen turnaj konající se jedenkrát za 4 roky, promiň. Nakonec mysli si co chceš. Pro mě je důležitější to, že o Messim uvažují lidé z fotbalového prostředí, ne fanoušek z gauče

Reagovat
valloire

Vždyť jo. Já to umim porovnat, jestli to vůbec jde. Lidé jsou poplatní době. V 80.letech se psalo, že Zico je bílý Pelé a že je lepší. Předtím zase Rivelino. Je rok 2021 a nikdo už to neřekne. Furt je Pelé. A zrovna tak to za pár let dopadne s Messim až nebude hrát. Furt bude Pelé. Tak to je.

Reagovat
ttopi

Vždyť proti Pelému nic nemám. Pelé je kult.

Reagovat
ttopi

To nejspíš ne, protože CR by svým spoluhráčům nepřipravil tolik branek v těch vítězných zápasech počas celé sezony

Reagovat
valloire

myslíš vítězný zápasy s Vejprnicema, protože lepšího soupeře se jaksi nepodařilo porazit

Reagovat
ttopi

Nemluvím o kvalitě soupeřů ale o tom, že Messi míví každoročně nejenom více gólů než CR7, ale také více asistenci a vůbec připravených šancí. Proto mi přijde poznámka TurboPlastika nepodložená

Reagovat
valloire

Věta Messi mívá každoročně více golů než CR7 je nesmysl. Asistencí má víc, hraje to to jinak, připravený šance jsou statisticky nesmysl, to spíš by byla zajímavá kolonka ztrát po nichž padl gol z protiútoku. Takovou statistiku ale Messifilové nevedou.

Reagovat
ttopi

Tak mi tu statistiku klidně ukaž. Musíš to ale dát pak do rovnítka i s těma ofenzivníma věcma.

Ronaldo posledních X let není žádný playmaker, takže těch ztrát logicky nemůže mít tolik, s tím nemám problém. Je ale pravda, že když už se postaví třeba do zdi při přímáku soupeře, tak to stojí za to (jako to předvedl v LM a hned nato v lize).

A vůbec, co se do toho pleteš? Turbo napsal podl emě nesmysl, tak jsem mu na to jen odpověděl, dál se o tom dohadovat nemá moc smysl

Reagovat
valloire

Tu statistiku Messifilové nevedou. Snižovala by auru. Co bych se neplet?

Reagovat
ttopi

Tak já myslel že o nějaké takové statistice víš. Já se na ní rád podívám

Reagovat
valloire

Ta se nevede přeci. A zajímavá by byla. Už jen z hlediska ztrát míče a následný snahy ho získat zpět, která tě vyčerpá. Nic není černobílý, takže když řekneš a - šance, musíš říct b - ztráty...

https://www.marca.com/futbol/champions-league/2019/05/07/5cd1fd1f468aeba25d8b463a.html?cid=BOOREC&utm_source=taboola&utm_medium=internal-referral

takhle nic nevyhrajete, je to pravidlo posledních let

Reagovat
ttopi

Díky, na tomhle případu v té době skvělýho Liverpoolu se to dobře dokumentuje

Já myslel že je to odkaz na nějakou dlouhodobější statistiku, tam by ta čísla byla spíš opačná ne?

Reagovat
valloire

Messi ztrácí čím dál víc. Holt nemládne. Nic víc se nevede.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Zizou

Wow, stejně jako Juventus, že experte. No Barca si alespoň zahraje LM.

Reagovat
Phillipinho

Ja jsem s nervama uplne hotovej, Atleti proste nedokazou vyhrat normalne

Reagovat
CHONG

Tak konečně jistota záchrany Boj o titul teda pořádný fičák Pro Atlety za tu koncovku klobouk dolů a docela bych jim i přál, aby to už dotáhli, každopádně ať tak nebo tak, titul zůstane v Madridu, takže za mě na každý pád dobrý

Reagovat
Elmas

jestli myslíš Getafe tak

Reagovat
Tromas

Samozřejmě, že CHONG myslí Getafe je to snad jejich největší fanoušek na Eurofotbalu.

Reagovat
CHONG

* jediný fanoušek

Reagovat
Elmas

já jim fandím taky, ale teprve od léta

Reagovat
CHONG

Tak vítej, aspoň tu příští sezónu nebudu se svými komentáři sám jako voják v poli Vamos Geta!

Reagovat
Elmas

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Sua je král

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrál to Griezmann. Ono jak by to taky mohl neprohrát, když poctivě doveze míč z hloubi pole, protože to nikdo jiný neudělá a pak ho přihraje Dembelemu nebo Leovi a ti to zadrbou. Nejvíc mi na tom vadí, že za ty peníze co tam bere, si Griez nekoupí letenku a někde si tu nedá schůzku se zdejšími "diskutéry" Mercurrym a Jordi Albou, aby je aspoň mohl nakopat do zadní části těla, když už ten titul zase mít nebudeme.

Reagovat
Salfovic

Žlutá ponorka příště asi nasadí béčko, co? Když ji tři dny na to čeká největší zápas historie.

Reagovat
montaigne33

Přál bych jim titul v EL!!! OPRAVDU MOC

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzou to uplne vypustit, protoze v lize zatim nemaji jistou ani Evropskou ligu.

Reagovat
Salfovic

Ale Konfederční jistou mají. Fak jsem zvědavej, jak k tomu přistoupí, ale nasazení béčka bych plně chápal.

Reagovat
Realita

Tu fakt jistou nemají...

Reagovat
YNWA__MSN

Koeman out!

Reagovat
montaigne33

Je to nešťastník...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrát v posledních pěti zápasech 5 bodů a z toho třikrát ztratit DOMA, když je nám doslova nabízen titul na podnose, to už je brutální umění hodné Koemana

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland in, Messi out (USA, za Xavim nebo Citizens/PSG?)

Reagovat
valloire

Jak by asi vyváděl Shakira, kdyby o titulu rozhodla ta scénka se zápasu se Sevillou.

Reagovat
el Principito

Reagovat
valloire

Vaše specialita brečet, pokrytče. Mě by zajímala ta reakce Shakiry. Nicméně si ji dovedu představit.

Reagovat
Visca el barca

Valdo nebul

Reagovat
valloire

nejsem Pique

Reagovat
drussbarb

Žeprý má vysoké IQ, takže souhlasím

Reagovat
valloire

je to blb

Reagovat
drussbarb

Tak to vidíš

Reagovat
el Principito

vzpoměň si na loňský jaro a na to jak jste byli dotlačený k titulu, ty joudo

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

kryplíčku, jedinou penaltu která nebyla.... vzpomeň si taky na dobu, kdy jste kopali po celej ročník cca 20 penalt, ty joudo

Reagovat
el Principito

Reagovat
valloire

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico!

Reagovat
montaigne33

Doufám, že ATLETI zvládnou závěrečné kolo a vybojují TITUL Koeman na Barcu prostě nemá... Sevilla by mohla vykopat 3.místo

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Ed_Hazard

Jak som celý rok na zápasy sral a bola mi u predele každá strata bodov, tak dnes ma to vytrhlo zo stoličky Za mňa zápas super, s tým kádrom, ktorý máme je to podstatne väčšia zábava pre mňa, ako som očakával.

To čo prežívajú Ateti musí byť šialené. Prajem im tie emócie Tak poďme spolu do posledného kola, kde sa to všetko rozhodne. Dúfam, že aj to záverečné kolo bude mať rovnaký náboj ako dnes.

PS: Škod, že to tam Chmy na konci nezavesil, to by bola riadna infarktovka pre všetkých fans aj nefans

Reagovat
drussbarb

Hrozná škoda, že Barca odpadla a Sevilla taky, poslední kolo mohlo byl epické

Reagovat
Phillipinho

Jako na me uz je to trosku moc. Atleti nejsou schopny vyhrat normalnim vysledkem a bez nervu. Bojim se docela o Chola, ten je na ty lavicce uplne zelenej a vypada to, ze kazdou dobu bud omdli nebo dostane infarkt

Reagovat
YNWA__MSN

Jeden z největších failů ve fotbale, který pořád nemůžu vydejchat, je ten, že Barca pustila Suareze zadarmo a ještě ke všemu do Atletica...a ted budou podepisovat Kun, který je o trochu horší/plat vetsi/vek podobnej....

Kazdopadne dnesek zase ukazal, ze Koeman na Barcu proste ani nahodou nema....Kez by se vratil takovy Enrique po Euru

Reagovat
Salfovic

A ještě mu snad platí část platu, ne ?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Xavi

Oni ho vyplatili.

Reagovat
Gazdo

Enrique snad uz nikdy

Reagovat
Petrinho17

Kun ale bude mať 3x menší plat ako Suarez. Každopádne súhlas že to už mohol ostať Suarez. Aguero je proste iba aspoň nejaká záplata na hrot, keďže financie na posily nie sú. Ak Koeman skončí tak osobne si myslím, že nepríde ani Depay.

Reagovat
Mercury

Bojím se, že Depay by byl podobný případ jako Griezmann, ale aspoň by došel zadarmo. Kéž by se podařilo zpeněžit jednoho z dvojice Dembele/Griezmann....Coutinho, Pjanic, Umtiti by měli být jasní. Roberto a další s otazníkem...

Reagovat
Petrinho17

U Depaya je jedna pozitívna vec, ktorá Barcelone dlhodobo chýba. A to sú úspešné súboje 1na1. Zadarmo by som ho rozhodne bral. Vzhľadom k tomu, že peniaze na prestupy nie sú.

Reagovat
Ed_Hazard

Do toho dnes Allison za Liverpool gól v nadstavenom čase na 1:2. Pre nezainteresovaných fanúšikov čisté porno dneska

Reagovat
Kixi Syhimour

https://streamable.com/6wo0mh

Kam se hrabe Courtois

Reagovat
drussbarb

Velmi velká paráda

Reagovat
Tromas

Ty vole já se z Atletů dneska asi poseru stejně, jako Simeone na lavičce během zápasu (pro debily to myslím obrazně) doufám, že už se to s těma emocema dotáhne k titulu a ve Valladolidu se vyhraje normálně a en otočka na konci.

Reagovat
Tromas

oprava: ne

Reagovat
vagneris

OT: Barcelona ženy: 26 zápasů, 26 výher, 128 vstřelených gólů, 5 inkasovaných gólů v lize a zrovna vedou v 15. minutě finále LM 2:0.

Některé by mohly nahradit ty nekopy v áčku.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
smazaný uživatel

nemohly

Reagovat
smazaný uživatel

A porazil by je český tým z 1.A třídy. Raději Ulici, než ženský fotbal

Reagovat
Petrinho17

Tak reálne by ich porazili aj starší žiaci.

Reagovat
REPLIKATOR

Cirkus Barcelona

Reagovat
Lamskej#RMCF

Haluzaci atletiko jako celou sezónu i když je celkem drtili tak sem věřil, že to nějak ukopou..a může mi někdo vysvětlit ty penalty sakra ? Proč se proti nám takové ruky pískají ale když to máme my tak nic ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pomsta Tebasa za SL.

Reagovat
Dayman

Reagovat
ttopi

Haluze je spíš to, že se vůbec ještě o něco hraje. Když se podíváš několik kol zpět, jakej měli náskok, tak je to až k nevíře. Letos si to zasloužej. Ale je fakt, že z těch 3 má suverénně nejlepší vzájemné zápasy Real, ale ztráceli jinde. Barcelona všude nejhorší

Reagovat
vacin

Z těch 13 nevýher Realu je 8 proti týmum z druhé poloviny tabulky a nejlíp umístěný tým, se kterým Real prohrál je Cádiz

Reagovat
ttopi

Vidíš, tím hůř. Neprohráli s nikým z první půlky, ale stejně jim to nestačí

Reagovat
vacin

Jako to je strašný pokud by mi někdo řekl, že tým má bilanci před posledním kolem s první polovinou tabulky 13-5-0, tak by mě ani nenapadlo, že nemá jistej titul.

Real zatím získal s první polovinou tabuľky 44 bodu, tolik získala Barcelona ve svoji 100 bodové sezóně a Real má ještě jeden zápas k dobru....

Reagovat
valloire

Šampioni se holt nesoustředí na tuctovej zápas...

Reagovat
Kily

takhle nějak dokráčel Real ke svému předposlednímu titulu

Reagovat
oli9

atleti, Luis

Reagovat
oli9

Tak co kam půdě Messi? USA?

Reagovat
Mercury

Tipuju USA, sám o tom často mluvil, že jeho i rodinu to láká. Viděl bych to tak po sezoně 2022/23

Reagovat
technecium

Ten tým se na konci úplně psychicky sesypal Jsme tam, kde jsme byli loni po Bayernu

Reagovat
valloire

Jakej kapitán, takovej tým. Tým plnej labilů.

Reagovat
Mercury

Jakej maskot Realu na eurofotbalu, takovej tým. Tým plnej debilů. Zhruba stejná logika, dědo.

Reagovat
valloire

Útoč na Real ne osobně, to bolí... Barcelona se sesypala. Kapitán taky. Je labilní? Je. Logika vole...

Reagovat
valloire

...a píše to i cules pode mnou, tak na tom asi něco je ne? jsem objektivní.

Reagovat
Mercury

etalon objektivity

Reagovat
valloire

Samozřejmě. To jsem já.

Reagovat
drussbarb

Pán Val vyhrál jedno hlasování, nezapomínat

Reagovat
Visca el barca

Prpto nemůže pokračovat Koeman. Vždy, když o něco šlo vše pohřbil. A jeho střídání?

Reagovat
Tombull

Končí na 99%, média to mají jako hotovu věc,Laporta se rozhodnul na hluboký změný v kádru,můžeme si zatipovat.

Reagovat
technecium

Jsem pro radikální změny a i pro to, aby se udržel Messi.. Udržet Messiho, vyházet neperspektivní předražené hráče, a připravit ten tým na éru po Messim, nemůžeme se pořád dokola moztat okolo toho, abychom Messimu stavěli tým. Naopak bychom jeho schopnosti měli využít ke generační obměně, aby nás výsledkově tolik nepostihla.

Reagovat
sokar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Tohle uz tady cteme jak dlouho? 3-4 roky?

Reagovat
2miguel1

Skor ako to bolo po Rime, Liverpoole či Bayerne. Ten tím okolo Messiho je tak 4 roky extremne labilní. Príde mi to, že Messi si ako keby v tych tazsich zapasoch neverí a tym to dolieha na cely tím. Preto tam potrebujeme hrača typu Haaland, ani nie tak pre jeho extremne kvality, ale presne pre ten jeho 'nie priposrany sposob' nastavenia v hlave.

Pre mna psychicky labilni v time : Messi, Alba, Busquets, Griezz, Stegen, Pique, Lenglet, ROBERTO, Pedri, Trincao

Kto my nepride labilní: De Jong, Araujo, Fati, Dest

Musi prist bud hrac typu Haaland alebo trener typu Mourinho

Reagovat
Tombull

Pedri je ještě kluk,ten se srovná.....V nelabilních chybí Minqueza nebo Riqui.

Reagovat
2miguel1

Hej, Pedri Moriba sa este uvidí, ešte su mladí.

Reagovat
drussbarb

Proboha, Mou? Pan propadák URČITĚ nastartuje novou éru Barcelony

Reagovat
2miguel1

Typ ako Mou - razantny, autorita.

Reagovat
roman1978

nevím, jestli jsem to už náhodou někdy o barcelonském trenérovi napsal, ale kuman out!!!

Reagovat
valloire

Tobě se taky žádnej trenér nelíbí, já to nechápu...

Reagovat
roman1978

tak já měl i oblíbence, nicméně barca tak nějak nepotřebuje staré dědky.

Reagovat
roman1978

a mrhat posledními léty nejlepšího hráče historie a všech světů je také na pováženou

Reagovat
valloire

Nikdo posledními lety Pelého nemrhá.

Reagovat
blaugrana

Inak Marc sa snad da v lete dohromaby, lebo je totalne hrozny poslednej dobe.

Reagovat
PH8

Nakonec prodej Suareze k přímému konkurentovi do atletika geniální tah. Sami by to stejně letos nedali a takto seberou titul Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
valloire

Real si titul sebral sám.

Reagovat
PH8

V přímé konfrontaci Vám dal Suarez gol a hráli jste 1:1. Teď Vám přesně tyhle 3 body chybí.

Reagovat
valloire

Taky. Víc nám chybí body s dolní polovinou tabulky. S tou horní byl letos Real hodně suverénní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele