Souboj dvou vánočních filmů: Kaiser a Lábus dostanou zákaz? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Souboj dvou vánočních filmů: Kaiser a Lábus dostanou zákaz?

Natáčení filmu Vánoční příběh: Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jitka Sedláčková a Máša Málková
Natáčení filmu Vánoční příběh: Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jitka Sedláčková a Máša Málková (Karel Kopáč)

Už teď spolu dva nové české filmy se stejnou tematikou Vánoční příběh a Přání Ježíškovi začaly bojovat. A v extrémním případě by prý ten první s Oldřichem Kaiserem (66) a Jiřím Lábusem (71) mohl být stažen z distribuce. Co se děje?

Vánoční příběh s Kaiserem, Lábusem a Jiřinou Bohdalovou (90) má premiéru 18. listopadu a Přání Ježíškovi s Evou Holubovou (62), Jaroslavem Duškem (60) a Jiřím Langmajerem (54) hned o týden později 25. listopadu. Ani jeden snímek nechce z termínu premiéry ustoupit. „Lidem tak ty filmy splynou v jeden,“ říká rozčilený producent Adam Dvořák (47), jehož Přání Ježíškovi režisérky Marty Ferencové (47) přišlo na 23 milionů korun a který by uvítal, aby konkurenční film režisérky Ireny Pavláskové (61) měl premiéru už v říjnu.

Pavlásková natáčí originální komedii Vánoční příběh s hvězdným obsazením: S Bohdalovou,

Video se připravuje ...

Drahá licence

Jeho Přání Ježíškovi je natočené podle polského vánočního megahitu Listy do M. „A na tento film jsme si koupili drahou licenci,“ zdůrazňuje Dvořák. A zřejmě existuje vážné podezření, že Pavlásková se mohla ve svém scénáři také inspirovat Listy do M, přestože si producenti licenci na film nezakoupili. Dvořák totiž říká: „Budeme přísně sledovat, jestli dojde k porušení autorských práv.“ A pokud prý ano, film s Bohdalovou, Kaiserem a Lábusem by mohl být stažen z distribuce.

Šokovaná režisérka

Irena Pavlásková je z této konstrukce ale v šoku. „To je celé k smíchu. Náš scénář je původní, Listy do M ani neznám! Nic jsme neopisovali! Scénář jsme s Rudolfem Merknerem a Markem Matouškem psali dva roky. Z termínu ustoupit nemůžeme, v říjnu nejde propagovat vánoční film. To Dvořák se může posunout s termínem dál, aby se ty filmy, jak říká, spolu nemlátily,“ komentuje důrazně Pavlásková s tím, že argument 23 milionů není žádný argument. „Náš film přišel na 30 milionů, dostali jsme grant a jsme zavázáni fondu kinematografie.“

Film Přání Ježíškovi odhaluje první ukázku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.