TOPlist

Konečně. Clubhouse je dostupný i na Androidu

clubhouse unsplash

Aktualizováno 21. května, 15:00:  Jak autoři slíbili, tak také splnili. Aplikace Clubhouse je od dnešního dne celosvětově dostupná také na platformě Android. Pro konkurenční iOS přitom vyšla už v březnu 2020, nicméně na popularitě začala nabírat až na přelomu roku. V České republice její obliba začala stoupat od ledna letošního roku.

Clubhouse
Cena: zdarma

Zahraniční weby informují, že aplikace sice stáhnout jde, ale abyste se do ní přihlásili, je nutné mít pozvánku. My ale nic takového nepozorujeme – po stažení nám Clubhouse dovolil vytvořit profil a přihlásit se (žádnou pozvánku jsme na daném telefonním čísle neměli).

Původní text z 17. května: Populární sociální síť Clubhouse se na platformě iOS dočkala velmi vřelého přijetí, nicméně majitelé telefonů s Androidem měli dlouhou dobu smůlu. Po spuštění uzavřené bety se blýskalo na lepší časy, nicméně konkurence začala usilovně pracovat na klonech konceptu, který Clubhouse představil. Naštěstí to tvůrci sociální sítě stihli a oznámili oficiální konec uzavřené bety.

Možnosti stáhnout si aplikaci se v úterý nejprve dočká Japonsko, Brazílie a Rusko, následně v pátek ráno přijde na řadu Nigérie a Indie. Zbytek světa nicméně nemusí zoufat, neboť v pátek odpoledne se dočkají úplně všichni majitelé chytrých telefonů s operačním systémem Android.

Clubhouse Unsplash Erin Kwon
Ilustrační obrázek

Přes omezenou dostupnost a systém pozvánek získal Clubhouse za první rok existence přes 10 milionů uživatelů a byl investory oceněn na 4 miliardy dolarů (cca 84 miliard korun). Pokud má Clubhouse zůstat relevantní platformou, bude muset přidat do kroku. Twitter svou alternativu s názvem Spaces už spustil, ostatní firmy v čele s Facebookem, Discordem či Spotify na svých řešeních horlivě pracují.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku