Zavřít reklamu

Je tomu jen pár desítek minut, co jsme vás informovali o tom, že začal Apple pomalu lákat na příchod Apple Music HiFi – tedy bezztrátového režimu pro streamování hudby z jeho aplikace. Ačkoliv na první pohled lákal jen přes novou dlaždici v aplikaci Apple Music v některých zemích, zdá se, že se na novinku připravuje v daleko větším měřítku. Po nedávném odhalení zmínek o bezztrátovém režimu Apple Music v iOS 14.6 se totiž nyní objevily další potvrzení toho, že se novinka vskutku blíží. 

Kromě Apple zařízení si lze Apple Music vychutnat i na telefonech s Androidem přes klasickou aplikaci stažitelnou v Google Play. A právě v její betě se podařilo nalézt zmínky o bezztrátovém streamování či nových bitratech 24-bit/48kHz a 24-bit/192kHz. Zároveň beta odhalila, že na jedno přehrání tříminutové skladby v režimu HiFi může iPhone spotřebovat zhruba 36 MB, což je skutečně dost. Uživatelé s nižšími datovými tarify si tedy Apple Music HiFi na mobilních datech velmi pravděpodobně užívat nebudou. 

Čím dál více odkazů na HiFi režim Apple Music se objevuje i ve webové verzi Apple Music, konkrétně pak v jejím kódu. V tom již vývojáři našli na mnoha místech fráze jako “Lossless” či “Hi Res Lossless”, které se právě s HiFi režimy úzce váží. Zajímavé jsou rovněž zmínky o podpoře Dolby Atmos a Dolby Audio, z čehož lze usuzovat, že se některé (nebo možná všechny) hudební kousky dočkají 3D zvukových scén, jenž posluchače dokáží skvěle vtáhnout “do děje”. Díky tomu by se tak podpora prostorového zvuku u AirPods Pro a AirPods Max konečně ještě více využila. 

V tuto chvíli je otázkou, kdy přesně by mohl bezztrátový nebo chcete-li HiFi režim Apple Music dorazit. Minulý týden se sice spekulovalo už o úterý 18. května, avšak tento den mnoho leakerů odsoudilo a příliš mu nevěří. Je tedy možné, že si na novinku počkáme třeba až do WWDC, které se zdá pro její odhalení naprosto ideální. Na druhou stranu zítřek samozřejmě vyloučit nelze.

Dnes nejčtenější

.