Zavřít reklamu

Práce se soubory byla na iPhonech, potažmo iPadech, dosti problematická, to je už je ale nějaký ten pátek minulostí. Aby se vám ale vaše mobilní zařízení používalo komfortně, potřebujete ty správné aplikace, s nimiž dosáhnete kýženého výsledku. Na ty nejlepší se ve stručnosti podíváme.

Soubory

Proč používat řešení třetích stran, když bohatě postačí to nativní? To by se dalo říci o vestavěné aplikaci Soubory, která je využitelností doslova perfektní. Nejenže z ní můžete spravovat úložiště na iCloudu a ve vašem iPhonu, ale i ostatní cloudové služby jako je Dropbox, Google Disk či OneDrive, nebo připojené externí disky. Je schopna se napojit na souborové servery, umí pracovat s archivy ve formátu ZIP, nebo přehrávat multimédia.

Aplikaci Soubory nainstalujete zde

Soubory aplikace iPhone iPad
Zdroj: Apple

iZip

Nativní Soubory sice dokáží pracovat se složkami komprimovanými do formátu ZIP, na často používaný RAR či jiné formáty jsou však bohužel krátké. Pro tyto účely se ale perfektně hodí aplikace iZip, ta totiž umí pracovat se všemi běžně používanými formáty. Kromě komprimování a dekomprimování zvládne iZip přehrávat některé typy multimediálních souborů či otevírat ty textové, rozbalenou složku si tedy přímo v aplikaci můžete zkontrolovat. Za odstranění reklam si vývojáři účtují 25 Kč, za všechny vychytávky aplikace zaplatíte 49 Kč, univerzální multimediální přehrávač vás pak vyjde na 25 Kč.

Aplikaci iZip stáhnete z tohoto odkazu

 

VLC for Mobile

To, co jsem napsal výše o práci s archivy, platí i o multimédiích. Vestavěné Soubory toho přehrají hodně, neporadí si však zdaleka s tolika formáty jako VLC. To kromě přehrávání dokáže přetahovat soubory mezi počítačem a telefonem po síti, napojit se na cloudová úložiště nebo souborové servery, a dokonce podporuje streamování skrze AirPlay. Program je navíc naprosto zdarma, abyste si jeho funkce vychutnali, stačí si jej pouze stáhnout.

Aplikaci VLC for Mobile nainstalujete bezplatně zde

Media Converter

Přehrávání jakýchkoli souborů máte vyřešeno, co ale dělat, pokud někomu potřebujete poslat záznam v určitém formátu? Media Converter umí přímo na vašem iPhonu či iPadu převádět takřka libovolné audio či video do jakékoli podoby. Formátů, ze kterých si můžete vybrat, je nespočet, nebojte se tedy, že by vám váš oblíbený chyběl. Pro využívání všech vychytávek softwaru si připravte 49 Kč, za univerzální videopřehrávač vydáte 25 Kč, odstranění reklam stojí 25 Kč, a možnost zaheslovat jednotlivé soubory vás rovněž vyjde na 25 Kč.

Aplikaci Media Converter nainstalujete zde

.