Michal Koštuřík
17. května 2021 • 09:45

Tady trénoval Brückner a střílel Drulák. Do Drnovic se vrací profi fotbal!

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavná fotbalová ves se vrací k životu. Od podzimu se bude hrát v Drnovicích druhá liga! Na stadionu, kde váleli reprezentanti Miroslav Kadlec, Zdeněk Grygera či Radek Drulák a trénoval Karel Brückner, najde azyl nováček z Vyškova. „Čekáme, že bude na každý zápas chodit dvanáct set až patnáct set lidí,“ uvedl kouč Jan Trousil.



Vyškov by se měl stát diváckým šlágrem soutěže, na derby se Zbrojovkou by mohlo být narváno. Domácí utkání budou mít výkop v sobotu v 10.15, což je tradiční místní čas. „Pro rodiny s dětmi to je ideální,“ podotýká Trousil, jenž přivedl sousední město k historickému postupu z MSFL.

Vyškov dělí od Drnovic necelých pět kilometrů. Jeho stadion licenčním řízením neprošel, neboť má na jedné chodbě kousek od sebe kabinu hostů i domácích. To je na profi úrovni nepřípustné.

Drnovický stánek s kapacitou 6616 diváků, na němž se v roce 2000 představil v prvním kole Poháru UEFA bundesligový TSV Mnichov 1860, dlouhá léta chátral. Na klub byl v roce 2007 po sestupu z druhé ligy vyhlášen konkurz, před čtyřmi lety byla společnost 1. FKD vymazána z obchodního rejstříku.

Kdysi prvoligový stadion v Drnovicích, který hostil i reprezentační utkání
Kdysi prvoligový stadion v Drnovicích, který hostil i reprezentační utkání

V nejvyšší soutěži strávila obec se zhruba 2400 obyvateli celkem deset sezon. Maximem byla třetí příčka v sezoně 1999/2000 a postup do pohárové Evropy. Po pádu Chemapolu a ekonomických trablech bosse Jana Gottvalda to však šlo šupem dolů. Klub na čas dokonce zmizel z fotbalové mapy, nyní hraje místní tým okresní soutěže.

Nedaleko stadionu si postavili domy trenér František Komňacký s Jozefem Weberem, bývalým záložníkem Drnovic a dnes koučem Karviné.

Po rekonstrukci hlavní tribuny a vnitřních prostor je areál způsobilý pro F:NL. Před novým ročníkem se musí dodělat jen „drobnosti“ jako je kamerový systém. Vyškov má nový domov, na který budou zvědaví i soupeři. „Na pár kilometrech tu bude moc druholigových týmů,“ podotkl kouč v narážce na sestup Zbrojovky, „sousedy“ z Líšně či Prostějova. „Zbrojovka bude pro lidi obrovský tahák,“ nepochyboval Trousil.

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud