Hlavní obsah

Účastník hokejového MS v průšvihu! Sestava v troskách, povolali šestnáctiletého gólmana

V pátek je čeká úvodní zápas světového šampionátu v ledním hokeji proti Německu. Sestava, s jakou však národní tým Itálie vyrazí do boje, bude mít do ideálu zatraceně daleko. Před odletem do Lotyšska totiž museli trenéři kvůli patnácti na koronavirus pozitivně testovaným hokejistům vyměnit téměř celý tým.

Foto: Profimedia.cz

Národní tým Itálie je ve velkých problémech (ilustrační foto)

Článek

Italská reprezentace se v Rize bude pravděpodobně muset obejít bez celé řady klíčových hokejistů. Mezi nakaženými je kromě několika opor podle informací serveru sport.sk i trenér Greg Ireland.

Naděje týmu z Apeninského poloostrova se tak upínají k tomu, že aspoň někteří hráči by se v případě opakovaných negativních testů mohli do šampionátu v průběhu zapojit.

V italské sestavě se tak kromě celé řady mladíků objevuje například i teprve šestnáctiletý brankář Damian Clara. "Je to rána, tohle nemohl nikdo čekat. Nic nám nevychází. Situace je velmi složitá, ale jsme rádi, že jsme mohli na mistrovství odletět," hledá aspoň nějaká pozitiva asistent trenéra Girgio De Bettin.

O tom, že by italský nároďák ze světového šampionátu odstoupil, však vedení neuvažovalo. "Dlužíme to IIHF, celému hokeji a organizátorům turnaje, kteří udělali i přes složitou situaci spojenou s pandemií všechno, aby se MS odehrálo. Odstoupení nepřicházelo v úvahu. Je to šance pro mladé hráče," říkal prezident italské federace Andrea Giosa.

Program, rozpis zápasů a soupiska italského týmu

Italský tým čekají ve skupině B kromě Německa postupně duely s Norskem, Lotyšskem, Finskem, Kazachstánem, Kanadou a Spojenými státy.

Nominace Itálie na MS
Brankáři: Damian Clara (Red Bull Salzburg U20/Rak.), Davide Fadani (Lugano/Švaj.), Justin Fazio (Bolzano)
Obránci: Lorenzo Casetti (Asiago), Gregorio Gios (Fassa), Daniel Glira (Valpusteria), Stefano Marchetti (Asiago), Phil Pietroniro (Cortina), Sebastiano Soracreppa (Thurgau/Švaj.), Peter Spornberger (Freiburg/Nem.)
útočníci: Raphael Andergassen (Valpusteria), Anthony Bardaro, Ivan Deluca, Daniel Frank, Luca Frigo, Stefano Giliati, Angelo Miceli, Simon Pitschieler (všetci Bolzano), Thomas Galimberti (Appiano), Peter Hochkofler (Red Bull Salzburg/Rak.), Marco Magnabosco, Marco Rosa (obaja Asiago), Alex Petan (Fehérvár/Maď.)

Reklama

Související témata: