Ševčík míří za novou výzvou: z Draka se stal Zubrem

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

17. května 2021, 12:57

Marek Hedbávný

Přerovský tým před novou sezonou doplní obránce Ondřej Ševčík, který naposledy působil v nedalekém Šumperku. Se Zubry se dohodl na roční smlouvě.

„Ondra je velmi mladý obránce s potenciálem. Měl velmi dobrou sezonu v Šumperku a dobře nám zapadá do naší koncepce,“ vysvětluje na webu Přerova jeho sportovní manažer Pavel Hanák.

Ševčík loni odehrál za Draky 22 utkání, v nichž získal sedm bodů (1+6). Byl tedy čtvrtým nejproduktivnějším bekem Šumperka.

Ve statistice +/- skončil na -11, průměrně na ledě trávil skoro dvacet minut za zápas.

Svými výkony zaujal i jeden z předních týmů soutěže – Přerov.

„Přerov vnímám jako novou výzvu. Je to pro mě jeden z top týmů Chance ligy," říká dvaadvacetiletý bek. „Určitě to neberu na lehkou váhu. Angažmá u Zubrů považuju za nejlepší pro svůj další hokejový rozvoj.“

„Přerov vnímám jako novou výzvu. Je to pro mě jeden z top týmů Chance ligy."

Ševčík býval mládežnickým reprezentantem v kategoriích do šestnácti a sedmnácti let. Prošel mládeží na Vsetíně, pak dva roky působil ve Švédsku.

Od roku 2017 hraje v Česku: nejprve nastupoval za juniorku Zlína, mezi muži pak sbíral první zkušenosti v druholigovém Hodoníně. O patro výš to zkoušel v Třebíči, nakonec ale posílil Šumperk.

Teď jde do Přerova, kde ho čeká velká konkurence: Zubři už mají podepsané třeba Roberta Černého a Jiřího Krisla.

Jakou roli si Ševčík na Hané získá? 

Tvořící se kádr HC ZUBR Přerov

Brankáři: Michal Postava, Michael Petrásek, Petr Žurek.

Obránci: Robert Černý, Matyáš Gréč, Jiří Krisl, Jan Fencl, Adam Holík, Jakub Němec, Jan Billa, Ondřej Ševčík.

Útočníci: Jan Süss, Tadeáš Král, Tomáš Doležal, Jakub Svoboda, Jakub Herman, Roman Pšurný, Matouš Kratochvil, Matěj Halík, Michal Šilhavý, Tobiáš Kuchta.

Foto: hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz