Hlavní obsah

Za rozvodem Gatesových může být i Billovo záletnictví

V uplynulých týdnech společností hýbe mimo jiné rozvod jednoho z nejbohatších mužů planety Billa Gatese a jeho ženy Melindy. Ačkoliv pár oficiálně informoval o rozvodu až na počátku tohoto měsíce, zdá se, že problémy se táhly delší dobu. Kromě toho, že měl mít Gates blízko k finančníkovi a sexuálnímu delikventovi Jeffreymu Epsteinovi, vychází na světlo také informace o Gatesově aférce.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates.

Článek

Americký bulvární server Daily Beast přinesl informaci o tom, že samotný Epstein měl dávat Gatesovi rady ohledně jeho „toxického manželství“ s Melindou. K takovým dýchánkům, které údajně byly plné humoru, mělo podle informací serveru docházet v „pánských klubech“ poměrně často a Melinda z takových sešlostí prý neměla velkou radost. Bála se zejména o to, aby Epstein nepoškodil jméno nadace Gatesových.

Ke schůzkám údajně docházelo zejména mezi lety 2011 a 2014 v Epsteinově sídle na Manhattanu. Gates na oplátku měl radit Epsteinovi s tím, jak rehabilitovat svoje jméno v médiích, poté co byl v roce 2008 shledán vinným ze sexuálních deliktů týkajících se i nezletilé dívky.

Údajně bylo v plánu dokonce zapojit Epsteina do nadace Billa a Melindy Gatesových. Takové domněnky však mluvčí Gatese rezolutně odmítla.

Jak Bill Gates potkal Melindu aneb 27 let manželství plného výzev

Koktejl

Setkání Billa Gatese s Epsteinem však potvrdila, údajně spolu jednali o filantropii. „Setkali jsme se. Nejsme ale přátelé a nemám s ním ani žádné obchodní vztahy,“ uvedl tehdy Gates.

Další informace, se kterou přišel server Wall Street Journal, hovoří o tom, že Gates, o kterém se traduje, že je nesmělý, plachý, a co se týče flirtování, tak dokonce neobratný, měl v představenstvu společnosti Microsoft skončit kvůli vyšetřování aféry s jednou z inženýrek společnosti.

K té mělo dojít už v roce 2000, detaily se objevily ale až o 19 let později, kdy dotyčná inženýrka popsala situaci vedení společnosti. Microsoft dokonce pověřil právnickou firmu, aby celou situaci prověřila.

Gatesovi nemají předmanželskou smlouvu. Čeká je dělení 2,6 bilionu korun

Koktejl

Pětašedesátiletý Gates opustil Microsoft v březnu loňského roku ještě před ukončením vyšetřování, oficiálně kvůli tomu, že se chce více věnovat filantropii prostřednictvím nadace. Jeho mluvčí uvedla, že aféra nijak nesouvisí s Gatesovým odchodem ze společnosti.

Vzhledem k načasování rozvodu zůstává otázkou, zda právě vztah Epsteina s Gatesem, který ho měsíc po miliardářově smrti popřel, či právě „záletnictví“ nebyly hlavními důvody k rozvodu. Podle zdrojů z okolí páru však za rozvodem spíše stojí souhra několika okolností.

Ohledy na dceru

Zdá se však, že načasování rozvodu se vztahuje k jejich nejmladší dceři Phoebe, které bylo loňského září 18 let, a k zakončení její výuky na střední škole. „Myšlenka je, že zůstanou spolu ještě po tu dobu,“ uvedl zdroj pro magazín People. „Vydrželi spolu, dokud všechny děti nebyly ze školy, stejně jako to dělá mnoho lidí,“ dodal zdroj.

Když se rozvádí Bill Gates

Podcasty a pořady

Zdroj magazínu People rovněž nepředpokládá, že by rozvod provázely skandály a tahanice o peníze. „Nemyslím si, že jsou tak rozzuření, že by chtěli jeden druhého zničit, jak to občas vídáme,“ uvedl zdroj.

Negativní publicita by navíc ovlivnila jejich kredibilitu. Tu budou oba potřebovat, protože oba hodlají dále spolupracovat v rámci jejich nadace. „Snažili se získat Nobelovu cenu (míru – pozn. red.),“ vysvětlil zdroj, který uvedl, že ošklivý rozvod by tento cíl, který Melinda i Bill stále sdílejí, zřejmě překazil.

Zajímá vás, jak probíhá rozvod Billa Gatese a jeho ženy Melindy? Pusťte si toto téma, kterému jsme se věnovali v rámci podcastu Jiný hrníček, také v audio podobě v přehrávači níže. 

Reklama

Výběr článků

Načítám